fredag 27. juni 2008

Fra skattekisten II


Her er mer jeg fant når jeg var hjemme. Et lyst og sommerlig skjørt. Og det har lommer! De er ikke så dype at jeg kan ha nøkler og slikt i de, men for en som liker å hendene i lomma så er det perfekt :) Det er ganske høyt liv på det, så jeg lurer på å ta av linningen oppe for å få det litt lavere. Men eller så liker jeg det godt. Også i dag har jeg sko hjemmefra. Vet ikke om de er etter mamma, men det er no i hvertfall der jeg fant dem. De er mørk brune og har mønster "gravert" inn i skinnet.

I helga skal vi til hjemmlige trakter. Skal på festligheter på lørdagskvelden, i "sein 94 stil". Det høres ut som det kan bli morsomt :) Ønsker dere alle en flott helg!

onsdag 25. juni 2008

Sokker i Silja

Mønster: eget
Garn: Silja
Pinne: # 3,5

Disse sokkene er strikket til en kamerat av kjæresten. Han har valgt ut fargene og hvordan de skulle se ut helt selv. Jeg har også gjort ferdig et litt større prosjekt, men det blir ikke vist frem riktig enda. Har et par sokker til på pinnene, de har jeg strikket på i flere måneder så det er kanskje på tide å bli ferdig.

torsdag 19. juni 2008

Fra skattekisten I

Når jeg var hjemme forrige uke gikk jeg igjennom en del klær til en tante av pappa. Det var mye der som ikke jeg syntes noe om, men også noe som jeg likte. Plukket med meg en del, noe kan brukes som det er, andre ting må syes inn eller endres på andre måter. Noe av det jeg plukket med meg var denne kjolen. Den var litt vid rundt byste og midje, så den er sydd inn. Synest den var søt og sommerlig, likte godt snittet. Den har et belte i midjen og to store, gode lommer. Legg også merke til skoene. De er etter mamma og jeg digger dem :D

En sommerveske

Jeg har sydd en hvit, romslig sommerveske. En venninne har hatt en slik i et par år og jeg har alltid likt den. Så da var det jo bare å lage en da. Jeg ville ha et hvitt, litt "grovt" stødig stoff. Fant en karatejakke, på Fretex til en billig penge, som passet perfekt. Gjenbruk er det også :) Har brukt et fargerikt og lyst stoff til fòr (fant ut det kunne bli litt for volsomt med bare det mønstrede stoffet). Har lagd lomme med glidelås og tre små lommer utenpå. Hvitt er jo ganske upraktisk, men det er jo en sommerveske. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

lørdag 14. juni 2008

Jeg fant..

..jeg fant denne hos Irenesol. Har sett den i flere blogger og fant ut at jeg vil prøve jeg også.

1: Hva gjorde du for ti år siden?
Da var jeg 14 år og gikk på ungdomsskolen. Hadde nok aldri trodd jeg skulle være i Trondheim som tolk 10 år etter.

2. Hvilke 5 ting har du på gjøremålslista? (Dagen i dag er snart over så da blir det i kveld og i morgen)
- strikke videre på prosjektet mitt
- se film
- høre lydbok
- se om jeg får satt på en vaskemaskin
- finne fram (og rydde vekk) gjestedyna

3. Snacks jeg liker.
Liker ganske mye egentlig: potetskruer, smash, sjokolade, salt kjeks med kremost..

4. Hva jeg ville gjort dersom jeg var milliardær.
Betalt ned lån og gitt noe til veledighet. Det hadde nok blitt en feritur på familien og så hadde jeg reist litt med min kjære. Og så ville jeg pusset opp drømmesommerhuset som står på hjemmplassen min.

5. Hvor jeg har bodd.
- oslo (84-85)
- fiksdal (85-01)
- ålesund (01-03)
- børsa (03-05)
- trondheim (05- )

Om du heller ikke har tatt den her, så oppfordrer jeg deg herved :)

tirsdag 10. juni 2008

Sightseeing

Jeg og en venninne har vært på tur rundt omkring på øyene utenfor Ålesund. Vi hadde håpet på fint vær, men vi fikk i stede typisk vestlandsvær. Men det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Så vi tok med oss støvler og kamera, og vi hadde en flott tur. Bildene er tatt av meg og Linn.


Alnes fyr på Godøya















I can fly!



Blimsand



Skjonghellaren

søndag 1. juni 2008

Statistikk for mai

Her er månedens produksjon! Det ble da litt den måneden her også :)

- 735 g fra lageret
- 125 g fra estlandlageret
- 50 g levert tilbake til butikken
+ 250 g kjøpt
= 1910 g igjen av lageret

Jeg har brukt 860 g den måneden her, det er rekord til nå i år. Jeg har kjøpt litt også, men er veldig fornøyd med at jeg faktisk leverte tilbake et nøste til butikken, hehe. Jeg er under 2 kg for første gang i år! Og jeg tror jeg har kvittet meg med ganske mye av det garnet jeg bare hadde liggende, uten konkrete planer for. Skal bruke opp litt mer fra lageret, men kommer etter hvert til å kjøpe litt igjen. For jeg er ikke interessert i å slanke vekk alt, bare det som ikke er nødvendig. Det er jo greit å ha litt å ta av :) Men skal prøve å holde meg til garn jeg kommer til å få bruk for.


Så har jeg vært så heldig å fått en award. Irenesol har vært så snill å gitt meg denne:








Tusen takk, Irenesol, den satte jeg virkelig pris på! :) Det er mange som gjør min dag bedre ; dere som er innom og legger igjen kommentarer, dere som har blogger jeg titter innom og mine venner i det virkelige liv! Jeg velger å ikke nevne navn, for ingen nevnt er ingen glemt. Den eneste jeg vil nevne konkret er min kjære. For han gjør helt klart min dag bedre! :)

Til slutt vil jeg bare si at sommeren er kommet, sånn omtrent i hvertfall. Det betyr mer tid ute, sosialt samvær med venner, lesing av bøker - og bare litt strikking og blogging av og til. Jeg vil nok ha små perioder av og til der det kommer noe nytt, men det vil nok være mindre aktivitet enn vanlig. Men jeg kommer sterkere tilbake. I mellomtiden nyt finværet og litt håndarbeid - og legg gjerne igjen en kommentar eller to, så kommer jeg innom å besøker deg :)