lørdag 31. januar 2009

Produksjon januar

Start: 1740 g
Kjøpt/fått: 1370 g
Gitt bort: 200 g
Brukt: 260 g
Slutt: 2650 g

Man har da strikket noe i januar. Selv om det ikke er den mest produktive måneden.. Tre pannebånd, to par pulsvarmere, et vottepar og et sjal. Slutter måneden med en god del mer garn enn jeg startet med. Men jeg har en plan for alt, noe var på salg og noe blir muligens levert tilbake om jeg har mer enn jeg trenger. Så får jeg håpe på mer tid og inspirasjon til å strikke neste måned.

Produksjon januar


fredag 30. januar 2009

It doesn`t matter if you`r black or white

I fjor sommer sydde jeg meg ei hvit veske som jeg liker veldig godt. Med hvitt er jo en typisk sommerfarge og er heller ikke den mest praktiske fargen, derfor bestemte jeg meg for å sy en likedan i svart. Ytterstoffet er kjøpt på Moas her i Trondheim, og fôret fikk jeg i julevenninnegave av Torunn. Det er kanskje litt vanskelig å se det, men det er altså røde øyenstikkere som pryder innsiden. Den har glidelåslomme og to andre lommer til ting og tang på innsiden. På yttersiden har jeg sydd to knappehull, slik at jeg kunne feste en refleks gjennom dem. Om jeg ikke vil ha refleks på sommeren, så kan jeg feste en button eller knapper der til pynt.

Svart veske


tirsdag 27. januar 2009

La meg presentere Adamas sjal

Mønster: Adamas sjal
Garn: 80 g håndfarget ullgarn fra Marianne Svit
Pinne: # 4
Mål før blokking: 106 x 50 cm Mål etter blokking: 140 x 70 cm

Da er sjalet mitt endelig ferdig :) Begynte på det i begynnelsen av oktober, og strikket på det og julegaver om hverandre. Så hadde jeg en ganske lang pause der det ikke fristet. Så fant jeg ut at jeg ikke hadde så mye igjen og fikk den inpirasjonen jeg trengte for å gjøre det ferdig. Strikket den siste kanten i går, festet tråder og det siste jeg gjorde før jeg la meg, halv ett, var å blokke det. Mønsteret kom veldig fint fram og blokketsettet mitt funket skikkelig bra. Det største problemet, bortsett fra lange omganger mot slutten, var å få tatt bra bilder. Utfordrende å ta bilder av seg selv, og kameraet klarer ikke å ta bra bilder av fargen. Har endre fargene i Photoshop, så de er omtrent slik som de er i virkligheten. Du kan se flere bilder på Flickr-siden min :)

Adamas sjal - collage


søndag 25. januar 2009

Snart ferdig

Jeg nærmer meg slutten på Adamas sjal. Og jeg gleder meg til å bli ferdig. Grunnene til det er a) jeg begynner å bli litt lei, mønsteret er greit nok, men omgangene er så lange b) jeg gleder meg til å kunne begynne å bruke det c) da får jeg endelig ferdig noe og lageret krymper bittelitt d) jeg får prøvd blokkesettet mitt for første gang. Jeg har en omgang, eller fram og tilbake, igjen av del 2, så starter del 3 som er kanten. Håper på å få det ferdig i løpet av i dag eller i morgen. Så om du kommer innom igjen om en par-tre dager så håper jeg på at du får se det ferdige resultatet :)

Adamas sjal wip 2


torsdag 22. januar 2009

Fra skattekisten V - redesign

Da er jeg ferdig med jakken som jeg viste fram i et tidligere innlegg. Jeg hadde flere ideer på hvordan jeg skulle gjøre om jakken. Flere ting ble planlagt - for så å bli forkastet. Ente opp med en kombinasjon av en egen ideer og Mona sitt forslag om å bruke en annen farge. Så det jeg har gjort er:

- å ta av knappebåndet, dette gjorde jakken smalere, og var enklere enn å flytte den.
- heklet en kant på ermene med resten av det orginale garnet.
- heklet en kant med en anne lillafarge rundt ermene og rundt hals og midtkanten.
- sydde inn litt i sidene for å få litt fasong.
- sydde på hekter foran.

Garnet jeg kjøpte til kanten passet fargemessig helt perfekt! Det er litt melert og den lyseste fargen er mer eller mindre identisk med fargen på jakken. Så da får det bare være at det kostet 65 kr for et nøste, og at jeg bare brukt 15 gram av det... ;)

Lilla jakke - før og etter

Bildet over viser før- og etterbilder på jakken. Under er det et bilde av kanten rundt halsen og langs erme. Fargene på det bildet er vel muligens det som er mest riktig. Av resten av garnet, som forresten heter Wave, består av 75 % merino ull og 25 % silke, og er skikkelig mykt, har jeg heklet et pannebånd. Det havner i gaveskuffen og blir nok gitt vekk en eller annen gang.

Lilla jakke - detalj Lilla pannebånd

tirsdag 20. januar 2009

Pakke i posten!

I dag lå endelig pakkelappen i postkassa. Jeg har fått hespetreet, nøstemaskinen og et 170 grams nøste med Kauni EQ fra Villepinner. Det gikk som en drøm å nøste opp de hespene jeg hadde. Skulle nesten ønske jeg hadde flere, siden den gikk så kjapt og greit ;) Begge deler er i hvertfall ypperlige verktøy for strikkere som har hesper.

Jeg driver jo egentlig med en slags garnslanking, jeg er bare skikkelig dårlig på det... I tillegg til 170 g Kauni i posten, som skal bli et sjal, så har jeg kjøpt 250 Sisu og 100 g Perfekt på salg på Jens Hoff her i Trondheim. Men begge deler er til prosjekter jeg har planlagt, (og det er ganske så stor sannsynlighet for at de blir gjennomført også :P) og når det er garn man vet man trenger og det er på salg - ja da må man bare kjøpe :)

Hespetre og nøstemaskin


fredag 16. januar 2009

Bestillingsgave

Mønster: en egen variant av Tuacha
Garn: 30 g Fabel
Pinne: # 3

Disse pulsvamrene er en "bestillingsgave" til en venninne. Hun har valgt fargen selv, så pulsvarmerne matcher visst et sjal hun har lagd selv. Siden hun også har valgt mønsteret selv, så regner jeg med at de faller i smak ;)

Grå pulrsvarmere collage


onsdag 14. januar 2009

Vinne?

Jeg var inne hos Sylvia og hun skrev at man i denne bloggen kunne vinne et strikkepakke. Og det er en lekker strikkepakke man kan vinn, så ta en titt! :)

Image Hosted by ImageShack.us

tirsdag 13. januar 2009

Julevenninnegave

Mønster: Vest fra Nøstebarn
Garn: fra Nøstebarn
Pinne: # 3

Mønster: Egne babyselbuvotter
Garn: fra Nøstebarn
Pinne: # 2,5

I desember var jeg med på NSF sitt julevenninnegavebytting :) Jeg strikket og sendte av gårde en vest og et par babyselbuvotter (+ litt småtteri) til Liam og Monica Therese. Det så ut som gaven falt i god smak - og det er jo kjekt! :) Bildet av vest og votter har jeg lånt hos henne. Jeg strikket først et par babyvotter som ble litt for små.

Vest fra NøstebarnBabyselbuvotter

Min vennine var Torunn og hun sendte meg to Alfa, to stoffer (jeg tror det ene kanskje skal bli for til en veske), knapper og te. Takk til deg :)



søndag 11. januar 2009

Toving med ull

Først må jeg bare få si at jeg er litt imponert over hvor ofte jeg har oppdatert i det siste! Riktig nok ikke handarbeid hver gang, men dog :) I forrige uke fikk jeg prøve meg på å tove sitteunderlag av kardet ull. Lagde et grått med tre hjerter på. Når jeg kom hjem så heklet jeg en snor som jeg lagde en liten løkke på i den ene enden og en stor i den andre. Så nå kan jeg rulle det sammen, dra den store løkken gjennom den lille og bære det med meg. Eller henge det opp om det skulle være ønskelig. Det krympet en del mens jeg holdt på, så det er bra at rompa mi ikke er større ;)

Sitteunderlag


Det var jo ganske gøy å tove, så jeg fant ut at jeg ville prøve med på såler til vinterskoene mine ; blir så fort kald på føttene, så jeg tenkte det var verdt å prøve. Kjøpte grå ubehandlet ull og satte i gang på stuegulvet. Ble akkurat stort nok til at jeg fikk to såler til skoa mine. Nå gjenstår det bare å se om det funker :)

Toving



fredag 9. januar 2009

Fra skattekisten V

Fant denne jakken blant de andre tingen i skattekisten. Synes den er litt vid, ermene kunne vært littegrann lengre, knappene skal helt klart byttes ut - men fargen, fargen er det ingenting i veien med. Den er lilla, litt mot rosalilla kanskje, men dog lilla. Når jeg lette gjennom garnposene så fant jeg en liten rest av dette garnet. Det skal jeg bruke til å gjøre ermene lengre. Tror nok jeg prøver meg på en heklekant. Føler at det "vokser" mer i høyden av hekling, uten at det går like mye garn. Og jeg har tross alt bare et lite rest. Bare med det og ny knapper så vil jakken bli bedre.

Lilla jakke

Men jeg har lyst å gjøre noe med vidden også. Ser jo egentlig ikke så ille ut på bildene kanskje, men den er kortere og bredere enn jeg egentlig liker og bruker. Jeg har noen tanker om hva jeg kan gjøre får å få den litt mer som jeg vil:

- ta av "knappekanten" og flytte den nærmere siden. Evt fjerne det overflødige.
- sy mer innsvinget fasong langs sidesømmene
- sy innsnitt bak
- sy i strikk på innsiden i livet

Noen som har gjort noe slikt før og som har råd til meg? Eller tips om andre måter å løse det på? Tar i mot alt med takk :)

Decluttering VII

Decluttering går ut på å kaste, gi vekk/selge eller redesigne ting man ikke bruker. Les mer om det her eller i tidligere innlegg.

Den gangen her har jeg gått gjennom skapet mitt.

Hvit singlet - den er blitt så levjete at den ikke er verdt å gi bort. Så den blir klipt opp i filler og brukt til å vaske do eller noe. Så er det bare å kaste fillene etter bruk.

Diverse gensere og t-skjorter - skal vaskes så sende til Fretex.

To topper - disse har jeg sydd selv og klarer derfor ikke å bare sende dem avgårde. Men det er virkelig ikke mine farger, så de blir ikke brukt. Derfor kan jeg jo se om det kanskje er andre som vil ha dem i bytte mot noe garn eller noe.

Den beige toppen går i skrå over brystet, har splitt i siden og knapper til pynt. Selv om knappene til en visst grad holder kantene på plass, så kan de taes av dersom det er ønskelig. Tror det er en ca størrelse 38, stoffet er strekkbart.

Beig topp

Den andre toppen er sydd i et slags batikkstoff, littegrann strekkbart det også. God lengde på den og liten arm, ellers ikke noe spesielt med den. Litt større enn den beige, så kanskje størrelse 38-40.

Batikktopp

Om du kunne tenkt deg en av toppene så legg igjen en kommentar der du forteller det. Er ikke så kravstor, så bare noe garnsmåtteri eller noe annet i bytte :)

God helg!

onsdag 7. januar 2009

Award

Ingidano gav meg denne award før jul. Det har bare ikke blitt blogget før nå. Tusen takk til deg! :) Jeg må innrømme at jeg ikke sender den videre. Jeg vet ikke hvem jeg skal velge... Men om du ser et navn på listen min som du ikke har vært innom før, så kanskje dette er dagen da du skal stifte et nytt bekjentskap? :)

Image Hosted by ImageShack.us


“The blog invests and believes the PROXIMITY - nearnessin space, time and realationship! These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prices or self-aggrandizement. Our hope is that when the ribbons of these prices are cut,even more friendship are propagated. Please give more attention to these writers!Deliver this award to eight bloggers who must choose eightmore and include this cleverly written text into the body of their awards.”

“Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres”


tirsdag 6. januar 2009

Pulsvarmere - og kommende prosjekter

Mønster: mitt eget
Garn: ca 15 g Lanett
Pinne: # 3

Jeg strikket pulsvarmere til min stesvigermor til jul. Og rundt nyttår ringte hun og sa at tantungen hennes på 4 synes de var så fine. Hun spurte derfor om jeg kunne strikket et par til i rødt, men litt mindre. Det har jeg nå gjort og de ble sendt avgårde i posten i dag. Så får vi håpe jenta blir fornøyd :) Og jeg ble kvitt enda litt mer av restene mine.

Pulsvarmere med fletter

Så tenkte jeg at jeg skulle skrive litt kom prosjekter jeg holder på med eller har lyst å lage i løpet av 2009. Regner med at det kommer en del til på listen etter hvert, men også at noen ting kommer til å gå ut... ;)

- gjøre ferdig Adamas-sjal, til meg selv
- pulsvarmere som matcher sjalet over, til meg selv
- pulsvarmere i Fabel, bestillingsgave
- ullsokker, gave
- ullsokker, bestilling
- lady wannebe-hansker, i hvertfall til meg selv om ikke flere
- gemma-beret, til meg selv
- tovede selbuvotter, til meg selv
- rillevotter som hekles sammen, bare for føy
- selbu- og estiskinspirerte votter, har bare lyst å prøve mønstrene
- russesokker, til svigermor
- shetland triangle-sjal, til meg selv
- pulsvarmere som matcher sjalet, til meg selv
- sjal i regnbue-kauni, i gave
- diverse sokkemønster med ukjent mottaker
- malin-genser
- babysokker, greit å ha liggende til gave
- babyvest og sokker, gave
- pulsvarmere med perler, for å bruke opp en rest

Da kommer jeg faktisk ikke på mere... Men det er jo en del det her også da :) I går og i dag har kjøpt garn: Perfekt til ullsokker, Fabel til pulsvarmere og Kampanjegarn til tova selbuvotter. Så det er bare garn til planlagte prosjekter. Flink jente!


mandag 5. januar 2009

Litt av hvert

Mønster: diktet opp underveis
Garn: ca 15 g Tove
Pinne: # 3 tror jeg

Sackboy er ferdig. Delene var ferdig før jul, men ting tar som kjent tid. Og først i dag ble han ferdig. Skulle fortsatt ønske at hodet var litt større, men når jeg ikke gidder å strikke et til... ja da har jeg bare meg selv å skylde på ;) Han er ca 17 cm høy og har et smil som nesten går rundt. Han er en blid og fornøyd kar! :)

sackboy collage


Mønster: sidelengsvotter
Garn: 45 g Mor Aase og Tove
Pinne: # 4

Helt vanlige sidelengvotter i barnestørrelse. De skal få seg en omgang i maskinen etter hvert. Nok et ledd i mitt forsøk på å bli kvitt garnrester. Det som ble igjen av nøstene blir donert til "Estlanslageret" mitt.

sidelengsvotter


Estlandslageret er garn jeg ikke har kjøpt selv, men som jeg på en eller annen måte har fått. Ofte så er det garn og mengder som er ukurant i forhold til mine planlagte prosjekter. Men siden garnet er brukbart blir det brukt til å strikke ting og tang som jeg gir vekk til diverse prosjekter. Da jeg gikk på folkehøyskole sendte vi penger og klær til Estland, og etter at jeg sluttet har jeg fortsatt med å sende av overskuddslageret mitt dit. Derav navnet. Og nå etter jul har det fått et lite påfyll. Fant nemlig en del garn etter tanta til pappa, la det igjen hjemme hos foreldrene mine i sommer - og glemte helt av det. Så det var ekstra spennende å titte i posene igjen nå i jula. Det var noe ren ull der, noe 90 % akryl (fysj), noe jeg tror er superwash eller lignende og litt raggegarnrester.

Tar gjerne i mot forlag til hva jeg skal bruke to akrylnøster på, de knallblå på bildet. Er det greit til luer? Hvordan varmer det? Og hva jeg kan bruke små rester av garn som ikke kan toves til?

fredag 2. januar 2009

Årets første

Mønster: Calorimetry
Garn: 23 g Mor Aase (svart og lilla) og 26 g Viking superwash
Pinne: #3,5

Da var årets to første Calorimetryer ferdig. Disse er strikket for å blir kvitt noen rester med garn. Det lilla og svarte ble litt smaler enn jeg hadde tenkt, men det var tydeligvis ikke like mange meter pr gram som hos Viking. Viking var betraktelig bedre å strikke med enn Mor Aase, mykere og lettere. De er strikket med færre masker enn i oppskrifte, fortrinnsvis 106 og 110 masker. Det er tiltenkt barn, men passer fremdelse til meg. Regner med at disse går til et eller annet veldig formål. Deilig å bli kvitt restene, og kjekt at det blir noe brukende.

calorimetry