onsdag 25. mars 2009

Tøfler

Mønster: fått av en venninne
Garn: 65 g dobbel tråd Silja
Pinne: #4

Fikk dette mønsteret av en venninne - som hadde fått det av sin mor, som hadde fått det på jobb osv - og fant ut at jeg måtte prøve det. Fulgte oppskriften, men likte ikke hvordan det ble under foten. Så jeg tok opp igjen et stykke og strikket etter eget hode. Passformen ble bra, men det ble litt for mange tråder å feste. Så jeg driver å pønsker på andre måter å få tøflene mer sånn som jeg vil ha dem. Får se om jeg gidder eller om det blir med tanken :)

Tøffel 2Tøffel


fredag 20. mars 2009

Stripete sokker

Mønster: eget hode
Garn: 65 g Silja
Pinner: # 3,5

Stripete sokkerStripete sokker2

I fjor strikket jeg et par enkle sokker (bildet øverst til høyre, de har visst ikke fått et eget innlegg en gang) til meg selv . De har jeg brukt kjempe mye! De er ennå ikke utslitt, men jeg tenkte det kunne være greit å ha et par liggende når de første må kasseres. Dessuten var det en ypperlig måte å bli kvitt resten av de grå og svarte Silja-restene mine. Selvfølgelig ble det for lite garn og jeg måtte supplere med et nøste av hver farge... Men ikke så galt at det ikke er godt for noe, nå har jeg nemlig garn til å prøve et nytt tøffelmønster jeg har fått :D Sokkene er strikket med forsterket hæl - gjorde det samme med de forrige, hælen på de er på en måte blitt tove og er ikke i nærheten av å bli slitt - og jeg har sydd sammen tåa. Denne måten å strikke tå på passer mine korte, rare tær helt perfekt.

søndag 15. mars 2009

Musikk-utfordring

Jeg har fått en musikk-utfordring av Baddie og MirreVirre. Poenget er å svare på spørsmålene under:

MUSIKK_ADWARD

1.Tidenes Norske låt
2.Den beste fest låt
3. Din fineste rolige låt
4. 80 tall`s sang
5. Nevn en sang og hvorfor

Synes egentlig den her var litt vanskelig.. Jeg har jo ikke bare en favoritt. Men her er de sangene jeg valgte ut i dag (i morgen hadde det kanskje sett annerledes ut):

1. Her kommer vinteren av Jokke og Valentinerne (Ingrid Olava sin versjon er også veldig fin)
2. Fuck you very much av Lily Allen
3. Lost av Michael Buble
4. White wedding med Billy Idol
5. Enter sandman av Metallica. Er nok min klare favoritt blant alle Metallica-sangene. Har gode minner til denne sangen fra videregående, stående på en stol syngende av full hals sammen med en venninne:)

Så skal jeg vel egentlig sende den videre.. Tror jeg gjør det slik: har du lyst, har du lov :)


Eventyret om Baroness-bereten var ikke forresten ikke helt over. Hverdagen kom overraskene fort på jenta og den nye lua. I løpet av den første dagen gikk elastisiteten ut av ribbekanten og lua satt ikke så veldig godt lengre. Dette kunne fort blitt slutten på dette eventyret, men svart strikk reddet dem begge. Tråklet inn tynn, svart strikke øverst og nederst i ribbekanten og nå sitter lua som et skudd. Så det ser ut som vi skal få et langt og godt liv sammen lell ;)


Og selv om det er en uke siden forrige oppdatering så er jeg her enda. Er inne i en periode der jeg leser veldig mye og da blir det ikke så mye tid til strikking. Dessuten så har jeg jo andre ting å gjøre også, som jobb, kjæreste, venner og trening. Men når bare inspirasjonen og tiden er tilbake så kommer det nok noe hobbyrelatert her også. Holder for øyeblikket på med et par sokker til meg selv. Er ikke ferdig med en sokk enda og det går litt treigt, men heldigvis så trenger jeg de ikke på en stund enda :)

søndag 8. mars 2009

Restesokker til "far"

Mønster: etter eget hode
Garn: 80 g av diverse Silja-rester
Pinne: # 3,5

Det var en gang en gutt som hadde en sånn en snill og søt og flink kjæreste. Så da gutten kom på at han trengte et par nye ullsokker gikk han til jenta. "Snille, vene, vakre, flinke du - kan ikke du strikke ullsokker til meg?" sa gutten på den peneste måten han kunne. Jenta var ikke vanskelig å be, og sammen ble de enig om hvordan gutten ville ha sokkene sine. Jenta fant fram de sokkegarnrestene hun hadde og satte i gang. Om det tok 7 minutt, 7 timer eller 7 dager vites ikke - men en dag var plutselig sokkene ferdig. Gutten tok dem på - og dersom han ikke har tatt dem av seg, så er han nok varm på bena enda. Snipp snapp pinne, så er sokkene et minne!

Restesokker