torsdag 26. mai 2011

1 minutts-regelen

Det er jo faktisk sånn at jeg har prøvd det her før. For det er jo helt tydelig at det er en smart ting. Jeg har tidligere hatt problemer med gjennomføringen, - og for all del jeg har bare følgt 1 minutts-regelen i 3 dager - men det er mulig jeg kanskje klarer det denne gangen (sannsynligvis med små glipper innemellom, men det er jo mennesklig å feile). Jeg tror det har noe med at det har fått et navn, det er skrevet ned og forklart, det er ikke bare en god tanke. Du lurer kanskje på hva 1 minutts-regelen er for noe?

Du har sannsynligvis hørt om det før, muligens uten et navn. Du er i en dagligdags situasjon og spør deg selv : bruker du mindre enn 1 minutt på å sette fatet inn i oppvaskmaskinen i stede for på benken? På å plukke opp neglefila som datt under vasken og legge den tilbake på hylla? På å legge buksa i skapet i stede for på golvet? Bruker du mindre enn 1 minutt på å legge brevene og regningen du akkurat åpnet dit de skal i stede for på bordet? Svarer du ja, ja så gjør det da vel!

Om det ikke nødvendigvis er mer tidkrevende å gjøre det i etterkant, så er det i hvertfall betraktelig mer irriterende. Eller i hvertfall mer demotiverende. Like greit å få det unnagjort når man først holder på. Som sagt, jeg skal ikke si at det er en vidunder-regel, men for øyeblikket funker det faktisk. Og ingenting er bedre enn det :D

tirsdag 24. mai 2011

Squids

I fjor *kremt* begynte jeg på et par grytekluter. Jeg hadde store planer om å lage disse til en venninne som a) ikke hadde grytekluter b) snart hadde bursdag og c) som likte squids. Jeg komponerte, skjærte, sydde og holdt på i godt tempo, før det hele bråstoppet når jeg oppdaget at jeg ikke hadde vatten jeg bruker til grytekluter. De hadde heller ikke vatt nede i byen, så da måtte jeg på Stoff og stil - og DET er jo et bussbytte og alt for mange minutter unna.. Det ble utsatt - og utsatt - og plutselig var det blitt (nesten) vår og vårrengjøringen sto for tur. Og hva dukket opp da? Joda, akkurat så mye vatt som jeg trengte til et par grytekluter, godt gjemt nede i en pose bak noe annet rot.


Og vips så var gryteklutene ferdig. Det vil si, de trengte fortsatt hempe, så jeg ordnet hemper og fant fram knapper - og "skal sy de på i løpet av påsken". Særlig! Helt ferdigstilt ble de først før helga. Men når jeg først hadde fått ordnet det så pakket jeg de inn og sendte de avgårde med en gang, så innspurten var jo nesten for ekspressfart å regne ;)

Ting tar tid, av og til tar det faktisk nærmere 11 måneder å få ferdig et par grytekluter. Så får vi håpe hun fremdeles trenger de da - men det er en helt annen historie :D

søndag 15. mai 2011

Te eller kaffi?

Jeg liker sånne dager som er beskrevet her!

Jeg er heldig som har det litt slik for tiden.. Det vil si jeg ; jeg må finne ut om jeg
skal si ja til ny jobb eller ikke, hvilke plagg jeg skal strikke til min ufødte nevø og
hvilken kjole jeg skal bruke i bryllupet vi er invitert i, men bortsett fra det..

Te eller kaffi?


mandag 2. mai 2011

Lykken er vår



Jeg koser meg med at trærne blir grønne,
tempraturen stiger, sola skinner,
jeg koser meg med å strikke på babyteppe
til en liten niese eller nevø, leser bok i solveggen,
går tørrskodd, spiser og griller ute -

jeg koser meg med våren! :D