torsdag 29. september 2011

Still light - den spede begynnelsen


Jeg har begynt på Still light!

Tunika til meg selv, på pinne 2,5... - pågangsmot har man i hvertfall. Jeg hadde planer om den her i fjor, en spole med deilig lilla garn ble bestilt fra Danmark og oppskriften ble anskaffet.. - og så sa det stopp.

Nå er høsten her, og det betyr en ny sesong med strikking og innekos. Og jeg kjenner inspirasjonen og ideene boble, så nå er det bare å legge opp til alle prosjektene, for så å krysse fingrene for at noe blir fullført ;)

Jeg holder fremdeles på med bærestykket, det går sakte, men sikkert. Kanskje blir jeg ferdig før jul, kanskje ikke... Uansett, jeg gleder meg til å bruke den.


onsdag 28. september 2011

Dagens tips - kyllingsuppe

Jeg fikk den første gang servert hos et vennepar for en del år siden, med ferskt foccacciabrød og i trivelig selskap. Og etter det har jeg selv lagd suppen mange ganger. For det er jo virkelig ikke vanskelig å lage suppe fra bunnen - og godt er det også.


Kyllingsuppe
, 3-4 personer tror jeg

50 g margarin
2 hønsebuljongterninger

8 dl vann

2 dl fløte (eller h-melk)
kyllingfilet
gulerot
persillerot
karri, salt og pepper



Mengden gulerot, persillerot og kylling
kommer litt an på hvor mye du vil ha å bite i,
så der har jeg ikke skrevet antall.


Smelt margarin, tilsett buljongterningene. Del gulerot og persillerot i biter og la det surre i smøret i noen minutter. Tilsett vann og karri, kok opp. Tilsett fløten og kok opp igjen. Smak til med salt og pepper. Mot slutten heller du over de ferdigstektekyllingbitene. Server gjerne med godt brød til.

Dette var middagen min i dag. Ikke spesielt vanskelig, ikke spesielt tidkrevende. Fikk du lyst til å prøve? :)


tirsdag 27. september 2011

Campfire-sokker


Mønster: Campfire sokker
Garn: 65 g Fabel
Pinne: #3,5


Enkle og greie sokker. Ikke så mye mer å si om den saken. Jo forresten; jeg digger fargen!





mandag 26. september 2011

Dagens...

Okey, jeg hadde virkelig en plan. Da ideen om "Dagens tips" dukket opp var det mange ting jeg tenkte jeg kunne skrive om... Selv om jeg faktisk har flere poster under den etiketten enn jeg trodde, så ble det aldri helt slik jeg hadde tenkt. Og nå er jeg ikke helt sikker på hva jeg tenkte en gang.. *fnis*

Uansett, "Dagens tips" skal gjenfødes som "Dagens..." så putter jeg inn det jeg vil, noen ganger blir det Dagens dikt, andre ganger Dagens anbefaling, ja, du forstår tegninga. Foreløpig har jeg ikke funnet ut hvordan jeg kan endre selve etiketten, så det får bare være..

fredag 23. september 2011

Susy`s (reading) mittens

Mønster: Cherry Red handwarmers
Garn: ca 25 g Hjertegarn (rester etter Kattelua)
Pinne: # 3

Jeg strikket først de virkelige Susie`s reading mittens, og så begynte jeg på disse her. Og siden hun de var tiltenkt faktisk ble kalt Susy, så syntes jeg "Susy`s (reading) mittens" var et morsomt navn på prosjektet.

susy
De ble påbegynt i mars og da strikket jeg store deler av dem, så ble jeg litt lei.. Tok de fram igjen i mai og strikket de siste rundene. Sydde i knappene i juni, og så har de ventet på å bli vist fram. Måtte bare få sendt de avgårde i posten først :D

Kobling

tirsdag 20. september 2011

Nevøprosjektet, del 2

Det var en gang ei jente som skulle bli tante for første gang. Dette gledet hun seg veldig til, og som en del av forberedelsene i forkant, ja så strikket hun. Hun hadde planer om både jakker og bukse og sokker og luer og votter og... ja det meste. Men siden hun ikke klarte å bestemme seg for hvilke jakker og bukser og farger hun skulle velge, så startet hun med et teppe. Mønster og farge ble plukket ut, teppet ble strikket - og er det ikke tatt i bruk enda, så blir det vel snart ;)

babyteppe2

Mønster: en symetrisk utgave av Drops sitt pledd
Garn: ca 350 g Merion Extra Fine
Pinne: # 4,5 tror jeg

Dette var det første jeg strikket når jeg fikk vite at jeg skulle bli tante. Det var den enkleste delen av nevøprosjektet, kanskje med unntak av sokkene ;) Teppet ligger klart å venter på den lille gutten, så nå er det bare å komme til verden :D

fredag 16. september 2011

Tvillinger

Det er ikke jeg har fått tvillinger, men min venninne derimot - hun har fått to små vidunder. Disse knøttene må, som seg hør og bør, få sokker. Det er jo tross alt sokker som er mitt varemerke når det kommer til barselgaver. Det ene paret har jeg vist fram før, så da trengte jeg bare å strikke et partil for å få et tvillingsett. Som dere kanskje kan gjette dere fram til, det ble en gutt og ei jente.

Gratulerer! :)


Mønster: gutteparet er strikket som Malin-sokkene, jenteparet er en kreativ variant av disse.
Garn: ca 25 g Lanett til hvert par
Pinne: # 2,5

torsdag 15. september 2011

Usa - kort fortalt



23 dager, 1 ektepar, 12 stater.

New York, veldig varmt, masse god mat, mye å se, store mengder trasking,
-
høflige folk, zoo-besøk, subway`n, Washington D.C., museeum, mer zoo,
-
fantastisk milkshake, fortsatt god mat, tv-programmer med mye reklame,
-
CVS og Starbucks overalt, leiebil, Niagara Falls, steder som heter Amsterdam,
-
Berlin og Norway, bading på stranda, Cape Cod, shopping, åtte felts veier,
-
vannlek i basseng, Annapolis, bursdagsfeiring, D.C. 3500 km senere.


usa-detaljkart

Bildet blir større om dere trykker på det :)


Turen i stikkordsform og et kar over reiseruten vår.
Om dere ser på Usa-kartet under så var det ikke store delen av landet vi besøkte,
selv om vi brukte mange timer og enda flere kilometer, og fikk flust av opplevelser og inntrykk.



tirsdag 13. september 2011

Tada! aka Nevøprosjektet, del 1

Endelig har jeg noe strikkerelatert å vise fram!

Og endelig er jeg ferdig med settet til den lille nevøen. Han er ikke født enda, så det var ikke direkte krise, men det har tatt sin tid å ferdigstille de ulike delene. Uansett, nå er i hvertfall jeg klar! :D

Babysett

Jakka ble påbegynt i mai, men var ikke ferdigstilt før i august. Slik går det når man tror man skal strikke så mye på ferie.. Mønsteret er fra Drops. Droppet bølgekanten og hullraden og brukte 105 g Drops baby merino.

Buksa la jeg opp til i august, festet den siste tråden i september. Mønsteret er fra Nøstebarn. Jeg strikket ribbekant nederst (i stede for fot), og både den og selene har litt god lengde. Så får vi se hvor mye han kan vokse i den, for buksa ser nemlig ganske smal ut.. Brukte 100 g Drops baby merino.

Sokkene strikket jeg i en fei i august, og det er selvfølgelig Malin-sokkene. Jeg brukte samme garn som over, og brukte vel ca 25 g.

Jeg har også strikket en djevellue, som jeg tror er for stor. Den ser ut som en helt vanlig hvir djevellue, om dere er nyskjerrig så kan dere se den her. Til den brukte jeg ca 23 g. Forresten, jeg var ikke så fornøyd med fellingen. Kom over en blogg som beskrev en annen måte å gjøre det på, som ser mer "symetrisk" ut. Neste gang skal jeg prøve meg på den jeg også.

Jeg angrer litt på at jeg ikke strikket alt i hvit, eller i hvertfall i samme farge. Men gjort er gjort, og klær får i hvertfall pjokken. Det er nemlig ingen av besteforeldrene som strikker, så noen måtte meldte seg som strikketante ;) Pleddet jeg har strikket kommer ved en senere anledning, jeg har begynt på Still light og jeg har planer om både sjal, sokker og pulsvarmere. Så jeg håper høsten blir produktiv og at bevisene dukker opp her etter hvert :)


Strikketante,

torsdag 8. september 2011

Kjøpestopp 12 måneder

Da er mitt kjøpestoppår over! 12 måneder med - nesten - ingen kles-, sko- og tilbehørshandel. Det har gått ganske fort og ganske greit. Jeg tror jeg har redgjort for det meste som er innkjøpt i løpet av året, men la oss ta en kjapp oppsummering:

- sølvsko og undertøy til bryllupet -> lov
- joggebukse
- øredobber -> en glipp
- pensko -> lov
- selskapskjole, stranskjole, bukse og sko -> planlagt sprekk
- undertøy og strømpebukser -> lov

kjøpestopp
Fant ikke noe egnet bilde, så da startet og sluttet jeg med det samme :)

I tillegg har det kommet den del "nye" klær etter at jeg har vært på byttekvelder. Det skal også sies at en del av de klærne ble byttet eller gitt vekk igjen etter en liten prøveperiode. Så alt i alt har muligens mengden klær i skapet minket litt.

Jeg skal fortsatt moderere meg. Jeg skal prøver å få en oversikt over hva jeg faktisk bruker av klesplagg og farger, og hva som er praktisk med det jeg har, slik at jeg kan unngå bomkjøp. Og klesskapet mitt er ganske fullt, så jeg trenger jo egentlig ikke så mye nytt. Jeg gleder meg likevel til en tur i butikker snart, så jeg kan få kjøpt meg noen nye singletter og t-skjorter, for det begynner å skrante litt på den fronten.Og Ida fristet meg med Fretex, så en tur dit må jeg også, plutselig så finner man noe fint der. Og jakten på de perfekte vinterskoene fortsett også, en evig kamp som er vanskelig å vinne ;)

søndag 4. september 2011

Lykken er trivelig selskap


Å være invitert i bryllup til venner.
Å spise god mat og hilse på folk kvelden før den store dagen.
Å få bo sammen med en venninne hos hennes tante.
Å sløve i sofaen i trivelig selskap.
Å gå alle de 300-og-et-eller-annet skrittene opp Hana-trappa.

Å få pynte seg.
Å se sine venner si ja til hverandre.
Å kunne hjelpe til ved å pakke opp gaver.
Å møte og snakke med nye folk.
Å få servert god mat.

Å bli underholdt av taler og morsomme innslag.
Å danse polonese - og en liten roligdans med mannen.
Å glad og fornøyd kunne gå hjem i oppholdsvær.
Å nyte en rolig søndagformiddag.
Å få mer mat og kaker, før man reiser hjem.




Har ingen bilder av den nydelig buketten til
bruden i helga, så dere får et bilde av min
egen bukett, som ikke var så verst den heller ;)


Og når man kommer hjem så slipper man å ta ut av oppvaskmaskinen fordi man har slik en snill mann :) Så koser man seg med den nyeste boka til Jo Nesbø for å lade opp til en ny uke. Aah, herlig!

Ønsker deg en flott høstuke!