fredag 30. mars 2012

Dagens tips - pasta med kylling og bacon

Her er en rett jeg fikk servert i høst, og som virkelig er blitt en hit hos meg.


Du trenger:

kyllingfilet
bacon
paprika
purreløk
matfløte
pasta
salt, pepper og timian

Skjær kylling, bacon, paprika og purre i biter. Stek først baconet og legg det til sides.
Stek kyllingen, tilsett så paprika og purra. La det frese en stund før du heller over matfløten. Tilsett baconet, og la det småputre litt. Smak til med salt, pepper og godt med timian. Kok pasta, og server :)

Hvitløk funker også fint i denne retten. Og basilikum kan fint erstatte timian for de som foretrekker det.

Og med dette ønsker jeg dere en flott påske!

tirsdag 27. mars 2012

Hva strikker frøken ij?

Det har vært rolig her en stund. Det er ikke fordi pinnene har pause, men fordi jeg nok en gang strikker på et større prosjekt. Jeg har nemlig begynt på en jakke til meg selv - uten mønster..

Jeg har kikket litt her og der, blitt inspirert og ut i fra det prøvd å lagd en plan. Plan A gikk ikke helt, og jeg har derfor rekt opp hele bærestykket for å prøve plan B i stede. Når jeg først var i gang så strikket jeg på et par omganger på både ermer og bole.

Satser på å få strikket ferdig det meste i løpet av neste uke, slik at jeg kan sy og klippe opp når jeg kommer hjem etter påske.

Jeg har jo et par andre prosjekter på gang også, to sjal for å være nøyaktig, men de strikker jeg bare på når jeg kommer til et punkt på jakka der jeg må tenke for å komme videre eller jeg trenger et tankeløst prosjekt.

Tilbake til pinnene!

mandag 12. mars 2012

Rødstrømpe, fremdeles

Da har jeg fått vist fram hoppe- og frysebilder, jeg har skrevet og skrøtet av kjolen, og det ser det ut som jeg er ferdig med Still light-bombarderingen min. Så da kan jeg vise fram disse sokkene:


Helt enkle sokker strikket fra tåen og opp på pinne # 3. På hælen brukte jeg short-row-metoden. Jeg får ikke de to sidene på hælen til å bli like... Men etter noen dagers bruk er de lett tovet på hælen og man ser ikke så mye forskjell lell ;) Jeg brukte de 90 grammene som var igjen etter disse sokkene, ikke så god på beregning med andre ord.. ;) Det er deilig å ha strikket noe av garnet i lageret, slik at man kan stryke noe. Det skal likevel nevnes at lageret ikke har krympet.. Men jeg jobber med saken.

fredag 9. mars 2012

Still light, detaljene

SLcollage

Kjolen har vært ferdig i en ukes tid. Og jeg har jo allerede lagt fram bildebevis, så da mangler det bare litt detaljer. Mønsteret er Still ligt, det gikk med 270 g Super soft og det hele er strikket på pinne # 2,5. Det tok meg nesten 7 måneder og jeg knakk en pinne i prosessen. Jeg klarte jo ikke å følge mønsteret slavisk. For som de sier i piratfilmen "they`re more like guidelines anyway". Endringene jeg gjorde er som følger:


 
Jeg oppdaget ganske tidlig at ribbekanten oppe ble litt mindre enn jeg hadde tenkt. Jeg droppet derfor knappehullet, og heklet i stede noen luftmasker mellom de to sidene.

Hovedsaklig ønsket jeg mer fasong på den, fordi jeg vet at jeg ikke hadde trivdes dersom den var strikket rett ned. Derfor er det felt, og økt, en del bakpå ryggen. På det første forsøket felte jeg ikke nok, så det ble ikke noe særlig fasong på kjolen. Dessuten oppdaget jeg at jeg hadde minst 40 masker mer enn jeg trengte. Så jeg rekte opp, ref den rødlilla delen på bildet.

I tillegg strikket jeg inn en tråd der lommene skulle være, for å gjøre det enklere for meg selv... Vel jeg burde bare fulgt oppskiften på akkurat det punktet, for det er nok en grunn til at oppskriften er skrevet slik den er...






Oppdaget når jeg skulle til å starte på ribbekanten nede at skjørtet, etter lommene, var litt videre enn jeg hadde trodd. Så jeg rekte opp et stykke og felte noen masker for å få mer fasong, ref den blå delen av bildet.

Under ermene plukket jeg opp noen masker for å unngå hull der. Første forsøk, ref den lilla delen på bildet, viste at jeg burde felle disse maskene på første omgang. Så da rekte jeg opp et nesten ferdig erme, og gjorde nettopp det.







Når jeg var ferdig å strikke den så tenkte jeg "Jaja, den ble jo ikke som jeg hadde forestilt meg, men den ble jo grei nok". Så vasket jeg den og voila - plutselig satt den som støpt. Eneste som var litt dumt med at den "krympet" i fasong var at ermene ble litt kortere enn jeg hadde tenkt. Så jeg lurer på å strikke på noen cm ekstra.

I går brukte jeg kjolen for første, og sikkert også siste, gang den sesongen her. Passet jo fint å pynte seg litt på kvinnedagen :) Den var varm og god, og jeg følte meg bra. Jeg blir rett og slett mer og mer fornøyd med resultatet!

Og selv om jeg ikke kommer til å strikke på ermene med det samme, og de forlengende pulsvarmerene blir nok heller ikke påbegynt enda, og hvilken fargen jeg skulle hatt på en eventuell ny Still light er heller ikke avklart - så er jeg ikke fremmed for å strikke meg en til.
Da må det jo være vellykket! Så da sier jeg som de i Bergen: Slit`an!

torsdag 8. mars 2012

Lykken er et glimt av vår

Bruke Still lighten for første gang, spise kake på jobb og glede seg til middag er jo tre fine ting.
Det som gjør dagen ekstra bra er jo det faktum at sola varmer ansiktet, fortauene er bare og snøen smelter.
Og jaggu skal jeg på strikkekveld med trivelige jenter senere også.

Et lite glimt av vår kan jo gjøre enhver hoppende glad!


tirsdag 6. mars 2012

La meg presentere Still light!

SL1

SL2

SL3

Et mer utfyllende innlegg kommer snart, men jeg klarte ikke å vente med skrytebildene ;)