onsdag 20. juni 2012

Lykken er melon


Lykken er en arbeidsdag ute i det fri. Grilling på Munkholmen. Å trene seg deilig sliten. Drikke myntete laget av ordentlige mynteblader. Å vite at man snart ha ferie. Spise vannmelon. Høre lydbok og strikke på sommergenseren. Å faktisk være heldigstilt, sånn med livet generelt!

mandag 18. juni 2012

Til en ny verdensborger

Mønster: Vest/kjole fra Myk start
Garn: 50 g lyst og 15 g mørk Mini Duett til kjolen, 25 g til sokkene
Pinne: # 2,5 tror jeg

Da har den lille prinssessa kommet til verden, og denne gaven kunne sendes avsted. Jeg koste meg med denne lille kjolen. Økinger, fargeskifter, litt rett og litt vrang, gjorde at det gikk kjapt og greit. Avsluttet kjolen med å gjenta ribbemønsteret fra bærestykket. Jeg hadde akkurat nok av det lyse garnet. Om jeg skulle strikket en eller to omagnger til på slutten, vel da hadde jeg nok ikke hatt nok garn. Flaks der :D

Matcende sokker ble det også. Mønsteret er det samme som alltid. Eneste endringen er at jeg strikket inn en hullrad, heklet en snor og sydde på et lite knappehjerte. Kjolen er (sannsynligvis) 0-3 måneder. Strikkefastheten min var ikke helt riktig, så jeg trodde den kunne bli litt større, men de faktisk målene er  litt mindre enn de oppgitte i oppskiften. Så da er jeg ikke helt sikker på hvor stor den egentlig er.. Sokkene ble nok mer 3-6 måneder. Jaja, da har hun litt å vokse i. Og hvem sa hun måtte bruke begge deler samtidig ? ;)

Babykjole med sokker


mandag 11. juni 2012

Dagens anbefaling - biblioteket

Jeg vil slå et slag for biblioteket:

Biblioteket er et fantastisk tilbud!
Tenk at alle kan låne bøker og filmer, og lese blader og aviser. Du kan sitte surfe på internett. Og noen steder får du te og kaffe også. Du kan sitte der å lese, eller ta det med hjem. Man kan ønske seg titler. Man kan lage seg huskelister og reservere bøker hjemmefra. Man kan låne ei bok på Lillehammer og levere den på biblioteket hjemme. Ypperlig om man ikke har råd til å kjøpe bøker og filmer, eller som meg ; ikke har plass til alt jeg ser, hører og leser. Man låner ting man kanskje aldri ville funnet på å lese eller se.

Disse bøkene har jeg faktisk i min egen lille hylle :)

Jeg er heldig som bor i en større by og dermed har et større utvalg i umiddelbar nærhet, men nå til dags kan man få lånt det meste uansett hvor man bor. Det tar bare litt lengre tid. Og for meg som er lydbokfrelst, er det morsomt at man før bare fikk låne lydbøker med mange cder, så dukket det opp flere og flere mp3-cder, digibøker og nå også digikort. Hurra for utvikling - og hurra for biblioteket!


torsdag 7. juni 2012

Jeg syr!

Jeg syr, altså har jeg endelig kommet meg fra "inspirert" til "gjennomføre"-stadiet. For en stund siden surfet jeg rundt og kom over denne bloggen. Hun linket både til Timotei sin sirkelpung, som jeg har sydd her, og for bøkene Lappedrøm og Made by me. Begge bøkene ble lånt og ligger nå på stuebordet. Nå er enda to sømbøker lånt, så jeg har mye inspirasjon liggende ;)


En venninne av meg hadde bursdag, så da fant jeg fram stoffene min og begynte å kombinere noe som skulle bli en gave. Ente opp med å lage en hybridsminkepung (litt fra sirkelpungen og litt fra Lappedrøm) i oransj og rødlillatoner, og med selvlagde skråbånd. For å skjule kanten inni brukte jeg fransksøm.

Den ble lagd litt etter innfallsmetoden, og ble derfor ikke helt som jeg hadde tenkt. Jeg trenger å øve mer på å få det fint ved glidelåsen i sidene, og selv om jeg ville ha striper med ulike tykkelser så kunne det vært mer planlagt. Og pyntesømmene kunne også vært mer gjennomtenkt. Skråbåndkanten fikk jeg til bedre enn på sirkelpungen, så jeg lærer jo litt fra gang til gang ;)

fredag 1. juni 2012

Til en liten prins

Mønsteret: er som vanlig dette (det kan ta litt tid før oppskriften dukker opp)
Garn: ca 24 g Lanett
Pinne: # 2,5

Disse er strikket til en liten prins som kom til verden i forrige uke. Jeg tror de skal passe nå de første månedene. Han skal få noe litt større også, men det er jeg -*kremt* ikke helt ferdig med enda. Jeg har jo tross alt ikke visst at han skulle komme til verden i mer enn 5-6 måneder ;) Det er uansett et prosjekt som er ment å passe nærmere høsten, så da har jeg litt tid på meg. Gaven ankom den nye verdensborgeren i dag, på morens bursdag, og de ble godt mottatt :D

Jeg har strikket ferdig et annet babyprosjekt også, men den mageboeren har ikke villet møte verden helt enda.. Så den gaven ligger her til prinssessen er klar for å få den. Med bare et prosjekt på pinnen (det tidligere nevnte prinseprosjektet) så bør jeg finne noe annet å strikke på også.. Men jeg vet ikke helt hva jeg vil strikke. Kanskje Nøstebarntunikaen? Eller en bolero fra Garnstudio? Eller omgjorte Garnstudiosokker?

Jeg får tenke litt på saken. I mellomtiden må dere ha en fin helg :D