Grønnsaksuppe fra Midt-Østen
3 ss grønnsaksbuljong
1 grønn paprika
2 squash i skiver
2 gulrøtter i skiver
2 stangselleri i skiver
2 poteter i terninger
1 boks (400 g) hakkede tomater
1 boks (400 g) kikerter (eller røde bønner)
chilipulver
spisskummin
salt og pepper
3 ss grønnsaksbuljong
1 grønn paprika
2 squash i skiver
2 gulrøtter i skiver
2 stangselleri i skiver
2 poteter i terninger
1 boks (400 g) hakkede tomater
1 boks (400 g) kikerter (eller røde bønner)
chilipulver
spisskummin
salt og pepper
Kok buljongen i 1,5 liter vann, bruk en stor gryte. Tilsett paprika, squash, gulrot og stangselleri. La det koke ved sterk varme i 2-3 min til det begynner å bli mørt. Tilsett poteter, tomater, chilipulver, spiskummin og kikerter, blandt godt og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i ca 30 min. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med godt brød til.
Jeg kuttet ut squashen i dag, siden jeg ikke er så glad i det. Brukte chilipulver i dag, har ikke brukt det de andre gangene, tror jeg dropper det neste gang, men det er en smaksak. Valgte å bruke bønner i stede for kikerter, fungerte fint. Det står i oppskriften at man skal tilsette litt frisk mynte, det har jeg ikke smakt verken hos tanta mi eller her hjemme, så det har jeg ingen erfaring med.
Dette ser godt ut! Og så er det ingenting som er betre enn nybaka rundstykkertte u;) Blir frista til å byte den planlagte seibiffen i morgon... Men kanskje laurdag...
SvarSlett