fredag 24. september 2010

Vinnerlykke

Det var en gang ei jente som likte å strikke. Dette likte hun så godt at hun fant ut at hun skulle bli med på strikkekafe. Hun visste av ei dame eller to fra før som også skulle dit, og med mot i brystet og vett i pannen gikk hun avgårde. Kvelden var kjekk den - muligens en smule mer sosial enn effektiv, sånn strikkemessig, men pytt sann. Det skulle også være loddtrekkning, og jenta var ikke dårligere enn at hun prøvde seg. Både den første, andre og tredje premien ble vunnet av noen andre, og da var det bare hovedpremien igjen. Og hvem vant vel den? Jo det var det jenta som gjorde! Du kan tro hun ble hoppende glad, for premien var både myk og god. Så nå kan jenta strikke seg noe som holder henne varm gjennom vinteren, og snitt snapp snute så var det første kapittelet ute :)


Harde fakta: 7 nøste Kashmir Alpakka og et hefte dra Sandnes.


(Jeg vil egentlig at bildet skal være snudd riktig, men jeg har prøvd sikkert 10 ganger på å redigere bildet og laste opp, redigere på nytt, laste opp igjen, snudd tilbake, siden bildet plutselig er riktig i mappa, men feil på bloggen osv osv Har aldri hatt problemer med det her før.. Men nå gidder jeg ikke å prøve mer)


søndag 5. september 2010

Kragejakken

Mønster: Kragejakken fra Nøstebarn i egen versjon
Garn: 325 g 2-tråds merino-lammeull fra Nøstebarn
Pinne: # 3,5 og 4,5

Endelig kommer bildebeviset på at Kragejakken er ferdig! Det tok nesten fire måneder fra jeg startet til jeg var ferdig, men det var mye sommerferie fra strikkingen i mellom der. Jeg la opp maskeantallet til størrelse medium, men gjorde vel i grunnen akkurat som jeg ville etter det ; felte en del flere masker for å få litt fasong, gjorde ermene smalere, felte hver 4.omgang på raglandfellingen siden jeg hadde færre masker enn jeg skulle osv. Ett klassisk eksempel på at veien blir til mens man går. Men selv om jeg kom i mål uten å følge oppskriften så er det fremdeles en Kragejakke, og jeg er svært så fornøyd med resultatet. Tror jeg kommer til å bruke den mye uteover høsten :D

Bildet blir større om du trykker på det og du kan se flere bilder på Flickr :)

onsdag 1. september 2010

Kjøpestopp

Når Ane begynte i fjor så hadde jeg vært flink lenge. Hadde nesten ikke kjøpt noen klær, så jeg tenkte at jeg ikke trengte å gjøre det så offesielt som henne. Men nå i sommer oppdaget jeg plutselig at jeg den siste tiden har kjøpt ganske mye nytt. Og det er jo ikke slik at jeg egentlig trenger det.. Skapet er jo fullt! Så nå skal jeg skjerpe meg: Jeg skal ikke kjøpe noen klær, sko eller tilbehør fra nå og fram til 1.september neste år! *gulp*

kjøpestopp

Reglene er som følger:

- jeg kan kjøpe undertøy og sokker, og evt basisgensere og -tskjorter, dersom jeg trenger det.
- dersom jeg vurderer det dit hen at jeg virkelig trenger noe, så skal jeg prøve å kjøpe brukt (eller lage selv).
- jeg kan strikke og sy klær til meg selv og lage tilbehør. Fortrinnsvis med matrialer jeg har.
- jeg har lov til å klær/sko/tilbehør, men bare om jeg kommer til å bruke det.


Okey, det er ikke slik at jeg virkelig trenger disse tingene, men jeg har tenkt på det en stund så dette er mine unntak:

- vintersko.
- finsko. Dersom de passer inn i kategoriene "passer godt på foten", "god kvalitet" og "anvennelig".

Ingen av punktene MÅ kjøpes, men de KAN kjøpes dersom de er helt riktig. Jeg skal ikke tenke "mmh kanskje de passer..", de SKAL passe. Og kvalitet framfor kvantitet.



Og hva passer ikke bedre den 1. septemeber det herrens år 2010 når jeg bestemmer meg kjøpestopp enn at jeg er invitert på vi-tar-med-ting-vi-ikke-bruker-og-bytter-kveld? Har pakket ett Coop-nett med klær jeg ikke bruker + noen sko, vesker og duker. Planen er å bli kvitt mest mulig og ta med minst mulig nytt hjem. Så får vi se hva resultatet blir :)

Da sies jeg Lykke til! til meg selv ;)