fredag 9. mars 2012

Still light, detaljene

SLcollage

Kjolen har vært ferdig i en ukes tid. Og jeg har jo allerede lagt fram bildebevis, så da mangler det bare litt detaljer. Mønsteret er Still ligt, det gikk med 270 g Super soft og det hele er strikket på pinne # 2,5. Det tok meg nesten 7 måneder og jeg knakk en pinne i prosessen. Jeg klarte jo ikke å følge mønsteret slavisk. For som de sier i piratfilmen "they`re more like guidelines anyway". Endringene jeg gjorde er som følger:


 
Jeg oppdaget ganske tidlig at ribbekanten oppe ble litt mindre enn jeg hadde tenkt. Jeg droppet derfor knappehullet, og heklet i stede noen luftmasker mellom de to sidene.

Hovedsaklig ønsket jeg mer fasong på den, fordi jeg vet at jeg ikke hadde trivdes dersom den var strikket rett ned. Derfor er det felt, og økt, en del bakpå ryggen. På det første forsøket felte jeg ikke nok, så det ble ikke noe særlig fasong på kjolen. Dessuten oppdaget jeg at jeg hadde minst 40 masker mer enn jeg trengte. Så jeg rekte opp, ref den rødlilla delen på bildet.

I tillegg strikket jeg inn en tråd der lommene skulle være, for å gjøre det enklere for meg selv... Vel jeg burde bare fulgt oppskiften på akkurat det punktet, for det er nok en grunn til at oppskriften er skrevet slik den er...


Oppdaget når jeg skulle til å starte på ribbekanten nede at skjørtet, etter lommene, var litt videre enn jeg hadde trodd. Så jeg rekte opp et stykke og felte noen masker for å få mer fasong, ref den blå delen av bildet.

Under ermene plukket jeg opp noen masker for å unngå hull der. Første forsøk, ref den lilla delen på bildet, viste at jeg burde felle disse maskene på første omgang. Så da rekte jeg opp et nesten ferdig erme, og gjorde nettopp det.Når jeg var ferdig å strikke den så tenkte jeg "Jaja, den ble jo ikke som jeg hadde forestilt meg, men den ble jo grei nok". Så vasket jeg den og voila - plutselig satt den som støpt. Eneste som var litt dumt med at den "krympet" i fasong var at ermene ble litt kortere enn jeg hadde tenkt. Så jeg lurer på å strikke på noen cm ekstra.

I går brukte jeg kjolen for første, og sikkert også siste, gang den sesongen her. Passet jo fint å pynte seg litt på kvinnedagen :) Den var varm og god, og jeg følte meg bra. Jeg blir rett og slett mer og mer fornøyd med resultatet!

Og selv om jeg ikke kommer til å strikke på ermene med det samme, og de forlengende pulsvarmerene blir nok heller ikke påbegynt enda, og hvilken fargen jeg skulle hatt på en eventuell ny Still light er heller ikke avklart - så er jeg ikke fremmed for å strikke meg en til.
Da må det jo være vellykket! Så da sier jeg som de i Bergen: Slit`an!

6 kommentarer:

 1. Å, heisann!
  For en flott og sprudlende (og sprek) jente, med en like flott tunika på!
  Den ble jammen fin til deg. Du må være stolt av å ha laget den, altså!
  Jeg ville nok ha strikket noen sorte, lange pulser til, siden du kanskje mest vil bruke sorte tights, bukser, støveletter osv.... til.
  Jeg så faktisk denne tunikaen på en kunde her om dagen. Det var absolutt favoritten hennes for tiden.
  Og jeg tror våren kom først til deg.
  Ha en herlig fredag, fru IJ

  SvarSlett
 2. Åh, den der ble bare så flott. Men du har jammen jobbet for resultatet da. Jeg er på jakt etter et tunika-mønster og tenkte hmmm... da jeg så din versjon av SL. Men pinne # 2.5 skremmer vannet av meg, så da blir det nok Nøstebarntunika likevel, hihi.

  Fortsatt god helg. :)

  SvarSlett
 3. Åh, den ble veldig flott! Du kledde den så godt! Flotte bilder også. Jeg strikket min i rosa Wollmeise og synes i grunnen mine ermer også ble litt korte, men funker veldig godt, så tror neppe jeg gjør noe med det heller.

  SvarSlett
 4. Du kler den så utrolig flott, men så har du jo en kropp som kler den bra da :) Nydelige bilder og herlig farge. Du kommer til å trives i denne...

  SvarSlett
 5. Så utrolig fin du er i din egen lange flotte SL!!! Fantastisk pågangsmot, spør du meg !!:))

  SvarSlett
 6. Superlekker SL! Herlig farge og veldig kledelig til deg. Den kan du være stolt av!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)