søndag 22. april 2012

Hitchiker aka knuter på tråden


Mønster: Hitchhiker
Garn: 80 g Fame trend
Pinne: # 3

Jeg kjøpte dette nøstet fordi jeg likte fargene. Jeg var ikke så glad for at det var littujevn tykkelse på det, men slik er det nå en gang. Jeg liker ikke så godt garn som er så løst spunnet, men det går greit til et mindre prosjekt. At jeg møtte på 4 skjøter og 1 knute før jeg var ferdig med 15 tagger, og at jeg så en ny knute ikke langt unna, - vel, det imponerte meg ikke i det hele tatt.
Etter den første knuten måtte jeg nøste meg fram til neste gang den fargen dukket opp, for forskjellen på de to endene de hadde knytt sammen var for stor. Den andre knuten hadde "heldigvis" samme farge i begge ender. Tilsammen endte jeg opp med 4 skjøter og 3 knuter på ett nøste. Jeg kontaktet produsenten, fikk beskjed om å dra til butikken der jeg kjøpte det og fikk faktisk et nytt nøste.


Sjalet ble strikket ferdig i påskeferien. Jeg strikket i 40 tagger, synes det gav et passelig stort sjal og jeg fikk da avsluttet med den fargen jeg ville. Sjalet er perfekt på den årstiden her, ikke for stort, ikke for tykt, bare akkurat passe. En stund var jeg redd for at skulle bli for mye rosa, men jeg synes det fungerer fint i bruk.

Det ble brukt før jeg fikk blokket det (du kan se det så vidt her), men ventet med å ta bilder til det var blokket. Vel, etter jeg hadde gjort det oppdaget jeg at jeg likte sjalet bedre FØR blokking.. Ja spissene ble finere nå, men jeg tror det ble litt lengre og det faller ikke like fint rundt halsen nå.. Satser på at det går seg til ved bruk, dessuten er fargene fine og sjalet funker jo :)
10 kommentarer:

 1. Fint sjal :) Kjedelige greier, har opplevd det jeg også. Men har ikke tenkt de baner å klage på det jeg da - men neste gang kanskje ;)

  SvarSlett
 2. Så bra at du fikk nytt nøste. Kjedelig når man må skifte tråd, spesielt i sånne nøster som er flerfarget. Nydelig sjal. Og om du ikke liker det blokket, så bare vask det igjen, så er det nok mer tilbake som før

  SvarSlett
 3. Nydelig jente med nydelig sjal!! :)

  SvarSlett
 4. Det var kjempefint! Veldig fine farger. Fin blogg har du også. Jeg har ikke vært her inne og kikket før, men kommer nok innom mange ganger fra nå av :)

  SvarSlett
 5. Det var kjempefint! Veldig fine farger. Fin blogg har du også. Jeg har ikke vært her inne og kikket før, men kommer nok innom mange ganger fra nå av :)

  SvarSlett
 6. Fargene var fine! Og alt er vel som ender vel, er det ikke det det heter? Ha en god ny uke!

  SvarSlett
 7. Her var det masse fint!
  Nydelig farge på sjalet!

  SvarSlett
 8. Hei ;)
  Nydelig sjal du har laget.Bra det nytter å klage av og til. Ja, dem vil jo ha fornøyde kunder.
  Snakkes til helgen.
  Vi gleder oss :)

  SvarSlett
 9. Det finnes ikke noe så irriterende som slike nøster, men bra du fikk ett nytt et!! Sjalet ditt var bare kjempe fint;) nydelige farger synes jeg;)

  SvarSlett
 10. Det ble veldig fint, likte fargene. Rart hvordan man kan synes at en farge er dominerende i nøstet men så blir det ikke slik når det er strikket opp.

  Sjalene vokser en del ja, men det gjør de nok uten blokking også. Rillestrikk siger. Men det trekker seg sikkert litt sammen igjen i vask.

  Lurt å kontakte produsenten før du ikk tilbake til butikken. Ikke så lett for dem å protestere da. Men det skulle bare mangle også. Knuter der fargen ikke stemmer etterpå ødelegger jo hele poenget med gradvise fargeskift.

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)