onsdag 12. desember 2012

Post it-lapper satt i system

Tror mange strikkedamer kjenner seg igjen i "jeg husker nok hvordan jeg gjorde på den første sokken, så det er ikke nødvendig å skrive det opp" eller løse post it-lapper som dukker opp med mystiske henvisninger til "34 masker, 10 riller, fortsett så i glattstrikk" og andre tilsvarende notater.

Jeg vet i hvertfall at jeg ofte ikke husker hvor mange masker jeg la opp når jeg skal begynne på sokk nr 2, eller hvor jeg la lappen med akkurat det notatet. Derfor har jeg siden 2009 hatt ei svart og rød notatbok dedikert til mine strikkenotater. I boka mi skriver jeg opp framgangsmåte, endringer, tips og triks, hvordan den er i størrelse, garnmengde og pinnestørrelse. Lapper med diagrammer og tegninger blir limt inn, større notater (som til Still lighten min) blir festet med binders. Det er rett og slett et flott oppslagsverk når man lurer på hvordan man strikket den lyslykten, eller hvor mye garn man faktisk trenger til et par babysokker eller hva man likte med den sokkeoppskriften.

Jeg skal ikke ta æren for å funnet på dette helt av meg selv. Det var Elite, som jeg traff på strikketreff i 2009, som gav meg ideen. Hun er så ordentlig at hun har både en kladdeboka og en innføringsbok, jeg er fornøyd om jeg bare får det inn i ei bok ;) Jeg har fremdeles post it-lapper her og der, men jeg er blitt ganske flink til å føre dem inn i boka når prosjektet er ferdig. Og etter tips på et forum skal jeg nå også bli flinkere til å skrive opp farge- og partinummer i tillegg.

Nå har jeg også gått til anskaffelse av ei lilla bok som skal brukes til sømprosjektene mine. Greit med litt oversikt der også, slik at man kjøper riktig lengde glidelås og unngår de samme tabbene som man gjorde sist.

5 kommentarer:

 1. Jeg har ikke tall på hvor mange forskjellige steder jeg skrev ned strikkenotater. Det er noe med at jeg har et usunt forhold til notatbøker og ikke klarer å la være å begynne på en ny fin en. Nå bruker jeg Ravelry, og det fungerer mye bedre :-D

  Hilsen Eva

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner meg sååå igjen!
  Nå har jeg tatt i bruk Ravelry så nå håper jeg at jeg klarer å følge opp der. Det er veldig praktisk når man er ute og farter, for da ligger det jo på nett :-)

  SvarSlett
 3. Ja her kjenne i alle fall eg meg igjen. Må alltid til å tella på sokk nummer to, for å huska maskeantal, det er umulig.
  Takk for tipset i alle fall - kan jo vera et nyttårsforsett å faktisk klara gjera det også!

  SvarSlett
 4. Smart! Det skal jeg huske til neste gang!!
  Jeg har et spørsmål til deg jeg! Ønsker meg så oppskriften på de selbu-babyvottene du har laget. Fant de på en gratisside, men får ikke til å få med hele oppskriften.
  Dersom det er mulig er det fint om du kan maile den til meg silje_elisabet@hotmail.com
  På forhånd tusen takk. Har en liten tanteunge som ønsker seg slike til jul skjønner du!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)