tirsdag 17. desember 2013

La meg presentere et lite monster

Jeg har strikket min første monsterbukse, dog av det ganske koslige typen. Tror nok ikke dette lille monsteret vil skremme så mange. Jeg strikket 2 års størrelsen i denne oppskrifta, og fulgte (for en gangs skyld) oppskiften. Jeg antar denne buksa vil passe en god stund til min nevø, som ikke er spesielt stor for alderen. Det gikk med 165 g Senja-garn, og selv om ribben nederst skulle vært lengre så hadde jeg ikke mer garn i den fargen - det vil si jeg hadde et nøste til, men gadd ikke begynne på det når buksa allerede var god og lang til mottakeren - så da stoppet jeg der.


Tenner og øyne, akk og ve, for et styr! Jeg prøvde å sy maskesting, men etter flere forsøk innså jeg at jeg ikke fikk det til noe fint.. så da strikket jeg to små lapper til tenner, som jeg så sydde på, og øynene ble heklet. Etter at bildet ble tatt har buksa også fått strikk i livet, og er nå helt ferdig.

Nå har jeg endelig fått vist fram alle prosjektene som har blitt til i løpet av høsten, og jeg er dermed ajour. Da er det bare å håpe at buksa blir godt mottatt - og gjøre unna de siste juleforberedelsene.


7 kommentarer:

 1. For en kul bukse! En slik en vil jeg strikke til min lille frøken og! Lurt å strikke og hekle øyne og tenner, for jeg er ingen kløpper på maskesting! Takk for at du delte oppskriften. Tror du baby merino fra drops kan brukes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo sjekke strikkefastheten på Merino, sammenlignet med garnet i oppskriften. Om det er ganske likt så kjør på. Jeg brukte et annet garn som var likt nok til at jeg ikke gjorde noen justeringer = )

   Slett
 2. Koselig monster, og sånne bukser er jo kjempegode i bruk også.

  SvarSlett
 3. Så flott at du er tilbake! Mye fint du har laget også;) fortsatt fin førjulstid-Lene

  SvarSlett
 4. Den var kjempefin synes jeg. Juleklem fra Beth

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)