tirsdag 26. mars 2013

En bursdagsgave overlevert..

... to igjen. Denne gaven ble overlevert nesten presis; den dumpet ned i postkassa til mottakeren bare en dag etter selve bursdagen. Og i våre kretser er det ganske så bra! ;)
Det er ikke like imponerende at de to andre gavene jeg skal gi bort i påsken er til ei som hadde bursdag 11.mars og ei som hadde 9.februar...

Men uansett, tilbake til den (nesten) presise gaven:
det var et par linfargede tøfler. Sydd av samme løper og mønster som de forrige hjertetøflene. Jeg hadde en plan om å prøve å variere og tilpasse ut i fra mottaker, og ikke lage flere like par.. men etter å ha vurdert ulike farger og blonder og kanter, så fant jeg ut at hjertestoffet nok var det som passet best. Dessuten har jeg allerede laget to par prikke tøfler.. Bildet ble tatt på badet en sen onsdagskveld etter at de endelig var ferdig og før de ble pakket inn, adressert og pyntet, de ble sendt torsdag og ankom fredag. Phu!


Hun fikk også to sauereflekser. Hun har nemlig en liten ting for søte sauer, og reflekser er det jo viktig å bruke. På Seeme.no fant jeg flere morsomme og søte reflekser av ymse slag, med gratis frakt og kjapp levering. Det står at det er 7 dagers leveringstid, men jeg bestilte en onsdags formiddag og da lå de i postkassa allerede dagen etter! Det er kjapt levert. Så det ble det to sauer til gaven og klistrereflekser til meg :)

Jeg har ferdigstilt to av påskens medbrakte prosjekter, det ene er en av de gjenværende gavene og det andre et par sokker. De blir selvfølgelig behørig vist fram senere, så følg med!

fredag 22. mars 2013

Påskeferie!

Årest første måneder har gått unna i en fei, med lange dager på jobb, gitarkurs (skikkelig moro) og hverdagslige oppgaver som må gjøres i hus og heim.
Jeg fikk strikket en del småtteri i jaunar, kommet i gang med hyttekofta mi igjen og begynt på et kosesjal, men så stoppet det litt opp igjen.. Tiden strakk ikke til og arma mi plaget meg litt i perioder.

Jeg strikker litt - jamt og trutt - med er ikke ferdig med noe enda. Jeg har også sydd et lite prosjekt, som jeg skal vise fram når mottakeren har fått det. Nå skal jeg pakke bilen full av bagasje, strikking, bøker, mann og katt, så reiser vi hjem til hytta i Romsdalen. Det gledes!

Når vi møtes igjen etter påske, håper jeg at våren er skikkelig i anmasj og at jeg endelig har noe å vise fram.
Og fram til da:

Ha en strålende påske! :)

søndag 3. mars 2013

Resultatet etter vinterferieuka

Ny leilighet = nye grytekluter?
Kanskje ikke, men de gamle har vi hatt siden 2007, så ny grytekluter var ikke å forakte.
Jeg har noen små håndduker som jeg bruker på kjøkkenet (vel, det henger bare en der i slengen da..) så da tenkte jeg at gryteklutene kunne matche disse.
Lette gjennom lageret, fant stoffer, prøvde, vurderte - og endte til slutt opp med disse:


Apropos farger: kameraet mitt er veldig dårlig på lillafarger, så bildene lyver litt.. i hvertfall på min skjerm. Jeg prøver å justere fargene i Photoshop, men klarer ikke å få de helt riktig..

Jeg skulle sy mye i vinterferien, men jeg fikk bare ferdigstilt disse. Og det brukte jeg hele uka på..

Brukte noen søte blomsterknapper til å feste hempene. Og nederst til venstre ser du de gamle gryteklutene etter flere års bruk: de holder seg fremdeles bra, men er litt mer knørva enn de var når de var nye :)