fredag 24. april 2009

Småtteri

Mønster: fra Nøstebarnboka
Garn: 35 g Nøstebarngarn
Pinne: # 4, tror jeg

gråvest2gråvest

Strikket ferdig denne tidlig i påsken. Den og bodyen skal være en gave til en liten gutt som ble født i slutten av mars. Jeg er litt spent på størrelsen fordi det ikke er oppgitt hvilke pinner man skal bruke til hvilken størrelse. Håper at den skal passe til høsten :)


Mønster: blanding av Baroness-beret og eget hode, og Valentin-mønsteret.
Garn: 50 g Tuva
Pinne: #4

hjertelue1hjertelue2

Så et lite eventyr:

Det var en gang en jente som strikket en Baroness-beret. Denne likte hun veldig godt og brukte den nesten hver dag. Plutselig så var våren der - og vel og bra var det - men plutselig så var luen litt varmere og mørkere enn jenta likte. Hva skulle hun nå gjøre? Men jenta var ikke rådvill, hun kunne jo bare strikke en ny lue. Som sagt, så gjort. Garn ble handlet, pinner funnet fram og mønster-deler kombinert - og vips så var Hjerteluen født. Og akkurat som Baroness bereten, ble også denne luen en suksess. Så levde de lykkelig til vårens ende, snipp snapp ferdig lue, den har jeg på hue ;)


Tips: Bomull er jo ikke så elastisk av seg, så jeg gjorde som med Baroness-bereten: sydde inn elastisk strikk/"tråd" oppe og nede i ribbekanten. Dette fungerer utmerket og kan anbefales til luer og andre ting som er litt slappe i fisken :) Jeg kjøpte svart og blank strikk hos Somers her i Trondheim, men regner med at de fleste knappe/hobby/stoff-butikker sikkert har det også.


8 kommentarer:

 1. Å; du lager så mye flott, og jeg må snart se å få kjøpt meg den nøstebarnsboka. Jeg tenker jo på det hver gang jeg ser noen har laget noe fra den..

  SvarSlett
 2. De trøyene vokser og kan brukes lenge. Vi brukte dem som vest først og så til undertrøye når minsten hadde vokst bedre inn i dem.

  Artig eventyr, og sånn strikke-elastikk er genialt! Flott lue ble det også. :o)

  SvarSlett
 3. Så flotte ting du har strikket.
  Lurer jammen meg på om jeg ikke må ha den nøstebarnboka etter hvert altså.. Ser så masse flott som er laget fra den.

  SvarSlett
 4. Flott lue, og så skjønn vest med body - det ble bare såååå fint.

  SvarSlett
 5. Nydelig vest! Den ble superflott utenpå bodyen.

  Og fin lue, gode bilder!

  SvarSlett
 6. Nydelig! Både vesten og lua og eventyret ;)
  God helg!

  SvarSlett
 7. Fin lue og en nydelig vest til en liten krabat.

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)