lørdag 21. juli 2012

Monsterjakke

Mønster: en forstørret versjon av denne (den øverste linken er en PDF med oppskriften)
Garn: 75 g Nøstebarngarn
Pinne: # 2,5

monster-farger
Gjengir fargen og spillet i garnet best, dog fremdeles litt mørkere enn i virkeligheten.

Ok, så er riller litt kjedelig å strikke. Og det tok litt tid å begynne på igjen med dette prosjektet etter en ikke-helt-planlagt-pause.. Men jeg liker resultatet! Jeg har strikket denne jakka før, og synes den var enkel og grei. Og etter det jeg forsto; godt mottatt av prinssessa (eller i hvertfall mamman)
Men etter litt spørring og kikking på bilder av jakka i bruk, kom jeg fram til at orginalen ikke kom til å passe. Jeg ville nemlig ha ei jakke som passer til høsten, ikke nå. For selv om sommeren ikke har vært så mye å skryte av, ikke i Midt-Norge i hvertfall, så er nok ulljakke likevel litt i overkant i juli. Så jeg trikset og mikset, forstørret maskenatallet og kom fram til noe som forhåpentligvis passer i 3-6 måneders alderen. 

Jakka i seg selv er jo ikke så spennende, men jeg synes virkelig at monsteret (inspirert av Monstermønster) og knappene i ulike farger virkelig gjør jakka. Kikket litt her og der for inspirasjon til monster, tegnet mange små, søte forslag. Men både jeg og kjæresten likte best krabaten dere kan se på bildene. 
Så var det knappene; jeg hadde nemlig en ide om, allerede før den var ferdig,at de skulle være i hvit, beig og lyseblått (dersom det så like bra ut i virkeligheten som inne i hodet mitt). Jeg hadde ikke tilgang på de vanlige knappebutikkene mine, så jeg synes det var flaks at den lille lokale butikken faktisk hadde akkurat de fargen jeg ville ha. Og så i riktig størrelse til og med :D 

 Gjengir fargene på knappene best.
Monstercardigan
Det var utrolig vanskelig å få tatt bra bilder av jakka.
Jeg prøvde med kompaktkameraet mitt, men innså at det måtte argere kamera til.
Så jeg fant fram kjærestens speilreflekskamera. Problemet da var at jeg ikke helt vet hvilke hjul jeg skal skru og trykke på for å få det slik jeg vil. Det viste seg, når kjæresten senere hjalp meg, at det rett og slett var linsene som kanskje ikke var av helt riktig kvalitet - muligens i kombinasjon med glansfulle knapper. 
Så vi gikk til naboen. Han har enda bedre linse og enda mer erfaring. Han hadde problemer han også, så det var tydeligvis et vanskelig foto-objekt, men noe dugendes fikk han til. Endelig fikk jeg noen bilder som omtrent yter jakka rettferdighet ;)

  Håper lille C og mammaen hans blir
 like fornøyd med jakka som jeg er ;) 


Oppdatering 9.aug: 
 
Jakka er overlevert og ble veldig godt mottatt. Sommeren har vært såpass kald at mottakeren faktisk har brukt den flere ganger allerede. Dog med en veldig oppbrett og med jakke til knærne ;)

Og en pose, som lå igjen etter selskapligheter en kveld, fant jeg en kvittering på blant annet en monstercardigan. Men jeg lover, jeg har strikket den helt selv alstå ;)


6 kommentarer:

 1. Disse monstera er så stilige! Kjempe flotte farger du har valgt! Detaljene gjør virkelig dette plagget!

  SvarSlett
 2. Kjempe flott jakke med søte detaljer;) ;)

  SvarSlett
 3. Monster til folket! Så kjekt å kunne inspirere litt :)

  SvarSlett
 4. Nydelig jakke :)
  Og morsom monster på den.
  Ha en fin lørdag videre :)

  SvarSlett
 5. Denne jakka elsker vi begge<3 tusen tusen takk. Den er helt fantastisk. Vi håper å kunne bruke den hver dag :)

  SvarSlett
 6. Så utrolig kul jakke!!!!!! Digger den!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)