tirsdag 8. januar 2013

Nevøprosjekt "Flettejakke"

Mønster: Sandnes hefte 0707 Mandarin petit, tema 8 Aranmønstret jakke  E
Garn: 170 g Lanett
Pinne: # 3

Her kommer siste del av fjorårets produksjon:
Planen var å strikke denne jakka til bursdagen til nevøen i oktober, men det satte skulderen min en effektiv stopper på. Så når det nærmet seg desember og armen var bedre var det bare å sette i gang for å få den ferdig til jul. Det ble en del nistrikking på slutten (og det kjentes), og glidelås i strikkaplagg (for noe herk!) hjelp virkelig ikke på tidspresset heller. Men jakka ble ferdig den! Overlevert før jul ble den også, strukket i fasong, med snor og glidelås - og innpakket.Jeg liker ikke montering, så derfor valgte jeg å strikke raglandsfelling i stedet. Ved å forskyve merketråden under ermet en maske så klaffet det helt perfekt med mønsteret også. Det skal riktig nok sies at jeg fikk ikke mønsteret til å passe i det hele tatt den første  gangen, heller ikke den andre gangen jeg så på det, men som de sier "alle gode ting er tre" og da funket visst hodet som det skulle og ting klaffet uten store endringer eller vanskeligheter ;)
*to rett - to vrang* uansett hvilken vei du strikker er en fin ting, så bortsett fra at glidelås i strikkeplagg er noe jeg vil unngå i framtiden (så sant det er mulig) og at jeg kluret litt med raglandfellingen, så var det en grei jakke å strikke. Jeg brukte forresten mindre garn enn oppskriften sa, jeg begynte aldri på det femte nøstet og hadde rikelig igjen av det fjerde.. Men den virket passelig til nevøen, så da er det jo ikke så nøye :)

9 kommentarer:

 1. Det var en lekker jakke i flott farge.Tenker nevøen din ble fin i den.

  SvarSlett
 2. Denne var utrolig fin! Kjedelig at du fikk vondt mens du holdt på da men. Heldige nevø!

  SvarSlett
 3. For en flott jakke! Kjempe fin farge!

  SvarSlett
 4. Utrolig fin jakke, og fargen er jo en av vårens motefarger :-)

  SvarSlett
 5. Veldig flott! Jeg innrømmer å ikke ha satt i glidelås i strikkeplagg ennå, jeg tør ikke... kanskje det skulle vært et mål for 2013?

  SvarSlett
 6. Så flott jakke! Fin julegave det :)

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)