lørdag 9. november 2013

Ull i bruk

Inspirert av Elisabet (og flere andre, først sett hos Monstermønster) så tenkte jeg å vise fram mine (hjemmestrikka) ullplagg - inkludert jakka som ikke egentlig blir brukt. I mangel på tørkesnor og fine opphengsmuligheter, så blir det collage-versjon.


Den grå Hyttekofta er det nyeste tilskuddet på jakkefronten. Og til tross for at jakka ikke er perfekt, så liker jeg den godt. Den er strikket i Safir, så den er ikke supermyk, men den har nuppet lite til nå og holder fasongen godt. Den matcher også gråfargen på ullstrømpebuksa mi, og den er jo alltids et pluss for matche-perfeksjonister som meg ;)

Den svarte Kragejakka har fulgt meg i flere år nå. Fremdeles mye brukt. Strikket av dobbelt Nøstebarngarn, og etter 3 års bruk fremdeles fin. Ingen nupper - den fikk muligens en nuppefjerneromgang sist seong - og den holder fasongen forholdsvis bra.

Hjertejakka er nok det prosjektet jeg er mest fornøyd med sånn all over, siden jeg tross alt har diktet og beregnet alt selv. Den er myk og varm (nesten for varm, i hvertfall sånn foreløpig) og Sandnes sin alpakka holder seg bra. Lite nupping.

Den lilla jakke nederst til venstre er hjemmestrikka, men ikke av meg. Jeg har bare modet den. Brukte den en del den første sesongen, så har jeg glemt den litt. Tror det har noe med fasongen å gjøre.. Eller.. jeg vet ikke helt. Men kanskje den kan få enda en renessanse nå i vinter.

Den lyse jakka, som forøvrig er min versjon av favorittjakka til Elisabeth, er jevnlig i bruk, men ikke like ofte som de andre. Jeg fulgte (nesten) oppskriften og strikket den i en tråd Safran (egentlig Cotton viskose) og en tråd Drops alpakka, og den begynte å nuppe den første dagen. Den er fin i fasong når den er nyvasket, så siger den litt ut av fasong. Ikke voldsomt, men nok til at den ikke sitter som en skudd slik den gjør de første dagene.

Still light-kjolen min er nok plagget jeg har brukt mest tid på. Jeg har ikke brukte den så mye egentlig, selv om jeg liker fasongen og fargen godt. Tror det er fordi den er litt varm, og fordi den er litt kort som kjole på vinteren. Dersom dere ser på bildet så ser dere kanskje rundpinnen som henger nederst? Jeg holder nemlig på å forlenge den. Forrige sesong strikket jeg på noen ekstra cm på ermene, siden de ble kortere etter vaske og bruk. Håper at forlenging her og der gjør at jeg bruker den mer, for den er virkelig for fin til å bare bli liggende.

Med tanke på at jeg stortsett bruker ullplagg hele vintersesongen så er det rart jeg ikke har flere jakker - og ja, jeg sier jakker for det er det som blir mest brukt og som er mest praktisk for min del - men jeg har flere jakker på strikkelista mi. Prosjektene jeg driver å fabulerer om for tide er Mrs Darcy, av alpakka-garn fra lageret, Sinnasaujakke og en eller annen jakke med striper og Kauni, noe ala denne. Så får tiden vise hva som faktisk dukker opp ;)4 kommentarer:

 1. Heisann
  Så fine jakker du har i lageret ditt. Jeg har også fulgt litt med på det folk drar frem fra skapene sine og viser frem. Kanskje jeg også skulle......?
  Har hørt mye skryt om Driftwood . Din var veldig fin, synes jeg. Godt du er lur nok til å forlenge den, så den blir mere brukt.
  Jeg tok frem en lang vest i dag, som passer fint til dagens vær : fuktig og rått. Den er sid, går over rumpa, og med god plass i. Elsker den, men hadde glemt at jeg hadde den....kremt. Det blir jo noen plagg etterhvert. Og de jeg ikke bruker, de gir jeg bort, til veldig lykkelige mottagere :)
  Ha en riktig god helg. Klem

  SvarSlett
 2. Mange fine plagg her ja. Jeg er enig med deg, hjertejakken er min favoritt også, av dine kreasjoner. Det lille hjertet nederst på kanten - vakkert!

  SvarSlett
 3. Så moro å se hele kolleksjonen og høre hva som funker og ikke! Moro å se det store utvalget.

  SvarSlett
 4. Så koselig med innlegg fra deg også ;) Hjertejakken er desidert finest av disse, kanskje jeg også må strikke meg en jakke med hjerter!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)