fredag 4. mai 2012

Hjertejakka

Mønster: utgangspunkt i egne mål, og ideer og inspirasjon fra her og der
Garn: 380 g Sandnes alpakka og 55 g Smart
Pinne: # 3,5


Jakka er strikket etter eget hode, med inspirasjon fra både her og der. LivM sin jakke inspirerte meg med hjertene, og jeg har visst brukt "hennes" vrangbord og knappestolpe også. Jeg trykte meg fra hennes jakke,
via orginaljakka, og til denne jakka som inspirerte meg fargemessig. Min kollega har brukt en slik jakke
mye i høst, og det å ha en bord nederst og på ermene er inspirert herifra. Jeg brukte også oppskiften på den jakka for å se litt hvordan ting var gjort.

Med utgangspunkt i egne mål, full av pågangsmot, satte jeg i gang med Hjertejakka. Jeg har aldri sydd og klipt opp før, jeg har aldri strikket en jakke helt uten oppskift før og jeg har ikke prøvd meg på mønsterstrikk på så store plagg heller.Begynnelsen gikk det greit unna; strikken bolen en uke, ermene den neste, og den tredje uka tok jeg til på bærestykket. Strikket ferdig, var ikke helt fornøyd og rekte opp hele bærestykket. Strikket et par omganger ekstra på alle delene, felte litt færre maske, droppet en hjerterad - og plutselig ble det mye bedre. Hadde tenkt å drøye klippinga til etter påske, men hoppet i det og fikk det unna før ferien. Strikket det meste av knappestolpen på hytta... og så begynte det å gå treigt...

Jeg tok meg selv i nakken og startet innspurten på prosjektet. Etter flere forsøk, der jeg faktisk felte av flere ganger, ble jeg endelig fornøyd med maskeantall og antall omganger på kanten - og felte av for godt. Tråder og belegg for å skjule sårkanten hadde jeg festet mens jeg tenkte på hvordan jeg ville ha kanten, så da var det bare knappene igjen. Var innom flere steder, før jeg endte opp med enkle lilla knapper fra Stoff og stil. I lys som gjør at lillafargene i jakka ser varme ut er knappene perfekte, men de er litt "off" når fargene ser kalde ut.. Dette irriterer meg litt, men jeg inntil jeg eventuelt finner noen bedre så får det bare være.Resultatet: ikke helt som planlagt. Jakka ble litt mindre enn jeg hadde tenkt, tror ikke prøvelappen min og beregningene ble helt korrekte. Men fargene er fine og jakka er brukende den, - selv om knappestoplen spriker - så alt i alt et vellykka, om enn krevende, prosjekt.

18 kommentarer:

 1. Å fytti! Hvis den er strikket kun etter eget hode må jeg si hodet ditt fungerer veldig bra :) Den ble utrolig fin. Syns den var akkurat passe stor jeg! God helg!

  SvarSlett
 2. Den ble veldig fin:) i like!

  SvarSlett
 3. Så fin den ble til slutt! :-)

  SvarSlett
 4. Den var rett og slett nydelig!!

  SvarSlett
 5. Så herlig jakke!

  Og lekkert med lillatoner på grått.
  Både klassisk og morsom på samme tid! Herlig!

  SvarSlett
 6. Veldig flott, og imponerende at dette er ditt første store mønsterprosjekt, det ble skikkelig fint. Å kombinere litt herfra og derfra for å få akkurat det mønsteret man ønsker seg er noe av det som gjør det så fint å kunne strikke egne klær. Jeg synes også den så veldig passe ut, jeg. Kanskje sprikinga i knappestolpen gir seg ved litt bruk?

  SvarSlett
 7. Skikkelig flott jakke :D Du har vært veldig flink som har laga mønster selv :D

  Ha en strålende helg :D

  SvarSlett
 8. Wow, denne var virkelig fin. Grattis med vel gjennomført.
  Jeg likte alt ved den, fargene, mønsteret, fasonger. Og bildene!! Knallfine. Og det var jammen modellen også :) Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 9. Herlig jakke i nyyydelige farger! Grått og lilla er vakkert, og hjertene var virkelig delikate ;)Du kler den kjempegodt i tillegg og det er jo alltid et pluss....

  SvarSlett
 10. For en nydelig jakke! Og at den er dtrikket etter eget hode er ikke bare imponerende; men dette er en jakke ingen andre får maken til! Kjempe fin! Fine farger, nydelig mønster og så fint med det lille hjertet da;) vakker rett og slett

  SvarSlett
 11. Utrolig flott jakke!
  Lilla og grått er så fint sammen :)

  SvarSlett
 12. Veldig fin! Fargene er nydelige, fasongen fin, og akkurat passe søt med de hjertene.

  SvarSlett
 13. For en nydelig jakke!!☺
  Du er flink!!!
  Flotte bilder også.

  Ønsker deg en fin kveld☺

  SvarSlett
 14. Wooow så utrolig lekker. Jeg rett og slett digger den. Nydelig jakke altså.

  SvarSlett
 15. Så fin jakke, og den sitter kjmepebra! Ønsker deg en god helg :)

  SvarSlett
 16. Jakka vart kjempefin! Og nydelege fargar du har brukt.

  SvarSlett
 17. heisann
  For en flott egendesignet jakke du har strikket, Frøken IJ!!!
  Den sitter som støpt på deg, og du kler den kjempegodt.
  Er det ikke gøy når man legger ut på egenhånd, og får et sånnt flott resultat?
  Hadde jeg bodd nermere, kunne jeg ha hjulpet deg med knappestolpen, for jeg har en egen måte, som man kan tilpasse underveis......men det får jeg vise den dagen vi kanskje møtes.
  Ha en flott søndag, men hjertejakka på. For her er det kaldt nok for en slik jakke, i dag!!!

  SvarSlett
 18. Å den var ordentleg fin! og så var det veldig fine bilete av deg og!!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)