lørdag 12. mai 2012

Sokker til svigermor


Det var en gang en jente som hadde både en og to og tre esker med garn liggende. Noe hadde hun planer for, og de fikk ligge, mens andre nøster ønsket hun egentlig bare å kvitte seg med. Det ene nøstet, som het noe så fint som Delight, var en av disse nøstene hun ønsket å få byttet bort. Men før jenta kom så langt fikk en venninne henne inn på andre tanker. Skulle hun ikke i stede strikke noen sokker beregnet på dette garnet?
Som sagt, så gjort. Vips var nøstet, sammen med et annet nøste som "bare" lå der, blitt til et par sokker. Og hvem passet bedre til å få dem enn svigermoren, som jo snart hadde fødselsdag - OG som hadde slitt ut de forrige sokkene hun fikk?

Snipp snapp snute, strikket uten en eneste knute :)

Mønster: Garnstudio
Garn: ca 32 g Delight og 45 g Sisu
Pinne: # 3

Jeg la opp til størrelse 38-40, men strikket lengden til 35-37. Det tror jeg vil passe min svigermor godt. Strikket mønsteret hele veien fram på tåa, og masket av når jeg hadde 36 masker igjen. Bortsett fra det fulgte jeg mønsteret. Synes egentlig de ble litt kjedlige i grått og svart - ihvertfall sammenlignet med flere av sokkene i knæsjere farger og med tydligere fargeskifter - men de er jo litt fine likevel ;)

Skulle jeg strikket dem igjen ville jeg snudd kirsebærmønsteret, synes det er mest naturlig at de henger nedover. Synes også at det er litt mange ulike mønsterborder, så jeg ville nok forenklet sokkene litt.
Sokkene er ellers litt store i skaftet til meg, så jeg ville nok justert størrelsen litt. Egentlig fabulerer jeg om å lage russesokkmønster med utgangspunkt i blomstermønsteret oppe på foten, legge til russehel, tilpasse størrelsen og litt annet småpjask. Det blir ikke nå, for en stund framover blir jeg opptatt med å strikke babyklær til alle småttisene som dukker opp i vennekretsen. Men en gang i framtiden dukker det kanskje opp Garnstudioinspirerte russesokker her? :)

6 kommentarer:

 1. Gode kosesokker. :-) tror du må sette ideen din ut i livet ja. Blir fine sokker det. :-)

  SvarSlett
 2. Kjempefine sokker! Heldig svigermor du har ;)

  SvarSlett
 3. De var fine! Jeg synes det er veldig pent med mønsterstrikk med et nøste selvstripende og et nøste ensfarget garn slik du har brukt her. Og grått er flott! Heldig svigermor.

  SvarSlett
 4. Sokkene dine ble absolutt helt supre, og jeg er sikker på at mottageren ble fornøyd :-)

  SvarSlett
 5. De ble brukt senest i dag. Og de er allerede blitt vasket fordi de er godt brukt, så det er et godt tegn :D

  SvarSlett
 6. De sokkene der er syyykt lekre altså!!!!!!! Dæng. Det er alt jeg har å si!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)