fredag 9. januar 2009

Fra skattekisten V

Fant denne jakken blant de andre tingen i skattekisten. Synes den er litt vid, ermene kunne vært littegrann lengre, knappene skal helt klart byttes ut - men fargen, fargen er det ingenting i veien med. Den er lilla, litt mot rosalilla kanskje, men dog lilla. Når jeg lette gjennom garnposene så fant jeg en liten rest av dette garnet. Det skal jeg bruke til å gjøre ermene lengre. Tror nok jeg prøver meg på en heklekant. Føler at det "vokser" mer i høyden av hekling, uten at det går like mye garn. Og jeg har tross alt bare et lite rest. Bare med det og ny knapper så vil jakken bli bedre.

Lilla jakke

Men jeg har lyst å gjøre noe med vidden også. Ser jo egentlig ikke så ille ut på bildene kanskje, men den er kortere og bredere enn jeg egentlig liker og bruker. Jeg har noen tanker om hva jeg kan gjøre får å få den litt mer som jeg vil:

- ta av "knappekanten" og flytte den nærmere siden. Evt fjerne det overflødige.
- sy mer innsvinget fasong langs sidesømmene
- sy innsnitt bak
- sy i strikk på innsiden i livet

Noen som har gjort noe slikt før og som har råd til meg? Eller tips om andre måter å løse det på? Tar i mot alt med takk :)

3 kommentarer:

  1. Har ingen gode råd om omarbeidelsen av jakken, men jeg synes du er kjempeflink både til å se muligheter og til å få bra resultater når du fikser på ting. Du kan jo lage heklekanter i en kontrastfarge hvis du ikke har nok lilla?

    SvarSlett
  2. Hva med å gjøre den enda kortere? Slik at den er kort med vilje, ikke bare middels kort, om du skjønner?

    SvarSlett
  3. Ikkje veit eg... Men det eg veit er at eg gler meg til å sjå resultatet!!

    SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)