søndag 25. oktober 2009

Ikke bare håndarbeid

Jeg husker ikke helt hvorfor jeg begynte å blogge.. Men jeg vet hvorfor jeg fortsetter: Jeg liker å uttrykke meg. Gjennom tekst, bilder og det jeg lager. Jeg liker å få tilbakemeldinger. Jeg synes det er gøy med kontakten med andre likesinnede. Jeg synes det er hyggelig å bli kjent med nye folk - om enn bare i bloggland. Og jeg merker at fra å blogge "bare" håndarbeid, så har det blitt mer og mer andre ting her inne også. Jeg har jo aldri sagt at det er en håndarbeidsblogg, men jeg har på en måte tenkt at det er det. Bare det. Så dukker disse andre tingene opp: ting fra skattekisten, decluttering av ting og tang, "Lykken er.."-innleggene og nå til sist "Dagens tips" - som jeg bare har lagd et av, men som jeg har planer om mer - som ikke er håndarbeid. Så tenker jeg - hva så? Det er jo min blogg, jeg skriver om det jeg vil. Og bare fordi jeg tenker at det er en håndarbeidsblogg, så betyr ikke det at ikke jeg kan endre det. Kanskje skal jeg begynne å tenke på det som en hobbyblogg..

Og da passer de andre inn på sett og vis. For det er en slags hobby, en tenkemåte, et ønske om hvordan det skal være som gjør at disse tingen dukker opp. Jeg er - eller prøver å være - miljøbevisst. Og hva passer ikke bedre enn å se hva man kan finne i skap og skuffer hjemme, disse nye gamle tingene fra skattekisten. Eller fokusere på hva man har, hva man egentlig trenger og hva man kan unnvære når man declutterer, og resirkulere, redesigne eller gi vekk det som "blir til overs". Jeg er.. nei, jeg prøver å være en optimist. Jeg prøver å tenke positivt, selv om jeg av og til ser mye mørkere på ting enn jeg egentlig trenger å gjøre, jeg har et ønske om å glede meg over de små tingene. Jeg vil føle på lykken i disse små øyeblikkene som plutselig dukker opp. Jeg vil prøve å være mer optimistisk enn pessimistisk. Og da trenger jeg av og til å bli mer bevisst på disse tingene som gjør meg glad. Og "Lykken er.." hjelper meg å bli mer bevisst, og kanskje hjelper det deg også? Tenk bare hvor mye bedre vi har det om vi tenker litt mer positivt, for det er jo jo så mye bra rundt oss :) "Dagens tips" blir nok litt av hvert. Ting som er gøy å gjøre, ting som er gøy å høre på, ting som er gøy å spise, ting som er gøy å lese - ja, alt mulig egentlig :)

Jeg husker ikke helt hvorfor jeg begynte å blogge.. Men jeg vet hvorfor jeg fortsetter: Jeg fortsetter for å kunne formidle noe om de tingene jeg synes er viktige :)


Og husk: "Lykke er ikke en destinasjon, men en måte å reise på."


7 kommentarer:

 1. Så gøy.. Jeg gleder meg til å lese mere på bloggen din...
  klem

  SvarSlett
 2. hej hej! takk for hilsningen i bloggen min :) håper du har hatt en like fin helg som meg, omringet av gode mennesker :)

  SvarSlett
 3. Det er så bra!!!
  Godt sagt!

  Å du.... ha det da du :D

  SvarSlett
 4. Hyggelig, lite bilde! Herlig rett og slett. Og veldig riktig innlegg.
  Ønsker deg en strålende søndag! Og bare fortsett å blogg!=D

  SvarSlett
 5. Om blogspot hadde hatt en "liker"-knapp som på facebook, hadde jeg trykket på den :) Liker skrivingen din og følger deg videre!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)