onsdag 1. juni 2011

Kjøpestopp 9 måneder

Oppdatering 1.juni:

Når juni begynner så har jeg hatt kjøpestopp i 9 måneder. De første 4-5 månedene var jeg knapt i en butikk, så da var det lett å ikke kjøpe noe. Når det nærmet seg 6-7 måneder begynte det å krible. Ikke fordi jeg hadde et veldig behov for å dra i butikker å handle klær, men fordi jeg begynte å bli møkklei alle vinterklærne mine! Nå har våren ankommet Trøndelag og garderoben kan få litt utskiftning av typen "finne fram de klærne som har vært for kald å bruke de siste 8 månedene" (og ikke av typen "gå amok og kjøpe masse nytt"-utskiftning). Denne gjennoppdagelsen av nesten glemte plagg gjør at kriblingen er ganske minimal.

Jeg hadde jo planer om en 6 måneders rapport, den ble påbegynt, men aldri fullført. Her er et utdrag av det jeg skrev den gangen:

Så har jeg faktisk kjøpt noe, sånn bortsett fra noe undertøy (som faktisk er lov); en joggebukse *trekke pusten dypt for å ha luft til hele unnskyldningen* fordi det var 3 betal for 2 og siden jeg kjøpte joggebukse og jakke til kjæresten, så var det jo bare dumt å gå i fra en "gratis" joggebukse til meg selv i tillegg, i hvertfall når den jeg har bare kan brukes hjemme fordi den er så tynnslitt i rompa at det er direkte flaut å vise seg utendørs i den. Så det.

Så status for de siste 9 månedene:

- jeg har vært på to byttekvelder. Noe som betyr at noe har jeg kvittet meg med, og noe har kommet inn. Noen av plaggene er "på prøve" og vil bli vurdert byttet vekk igjen neste gang vi møtes for en slik kveld om det ikke har falt helt i smak (men ingenting er kjøpt).

- en joggebukse er anskaffet

- undertøy er kjøpt, men det er jo lov. Og forresten: en nattkjole (nesten samme greia).

- flere par sko har blitt med hjem, for så å bli returnert fordi de ikke nådde opp til min standar.

- et par øredobber er bestilt og kjøpt av Ane. I det jeg sendte mailen kom jeg på at jeg egentlig ikke skulle skaffe meg tilbehør... Men jeg støtter en kreativ kvinne, og øredobber er vitterligen noe jeg bruker. Så det er nok ingen fare for at de bare blir hengende i skapet. (Jeg ønsket meg noen med "kjærleik" og "von" på :))

Foreløpig konklusjon:

Når jeg begynte på prosjektet så tenkte jeg at målet var at jeg ikke skulle kjøpe meg nye plagg og sko (og kanskje kvitte meg med noe slik at det ble bedre plass i skapet). Og det er jo for så vidt riktig, men det handler egentlig mer om at jeg skal bli bevisst på hva jeg kjøper - og hvorfor. Og jeg har blitt mer bevist på hva jeg ønsker meg av plagg og på hva jeg faktisk bruker. Jeg har en liten (gjennomtenkt) liste over ting jeg vil se etter når jeg er i USA, men de skal ikke kjøpes bare for å kjøpes. Så da får vi ønske meg lykke til i innspurten og krysse fingrene for at jeg fortsetter å være bevisst i gjerningsøyeblikkene ;)


Ps: om det er en følge av kjøpestoppen, eller om det bare er sånn helt av seg selv: jeg har kjøpt ganske mange lipglosser og leppestifter det siste halve året (og er stadig på utkikk etter flere..), jeg har vært å kikket på nye briller (men de gamle er jo faktisk snart 3 år så det hadde jo vært gøy med noe nytt) og jeg er alltid åpne for at jeg kanskje trenger en ny neglelakk (en blank en trenger jeg faktisk helt sikkert). Tro om jeg kanskje må ha kjøpestopp (og opprydding) i badeskapet etterhvert? ;)

2 kommentarer:

 1. Du he vore kjempe flink. *skryte skryte* All ros te d. Sjølom kanskje det blir endel lipglossa, men ka ikkje meir ekkelt enn tørre leppe? ;)

  SvarSlett
 2. Du er bare kjempeflink, det må jeg si!!!
  Jeg prøvde litt på dette selv, for over et år siden.....det holt jo ikke lenge da....men man blir mere bevisst på hva man kjøper.
  Og etter siste "shoppingtur" med ei venninne, kom jeg hjem med sjokolade og nytelses-saker, og ikke klær!
  Har du sagt ja til ny jobb??

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)