torsdag 26. mai 2011

1 minutts-regelen

Det er jo faktisk sånn at jeg har prøvd det her før. For det er jo helt tydelig at det er en smart ting. Jeg har tidligere hatt problemer med gjennomføringen, - og for all del jeg har bare følgt 1 minutts-regelen i 3 dager - men det er mulig jeg kanskje klarer det denne gangen (sannsynligvis med små glipper innemellom, men det er jo mennesklig å feile). Jeg tror det har noe med at det har fått et navn, det er skrevet ned og forklart, det er ikke bare en god tanke. Du lurer kanskje på hva 1 minutts-regelen er for noe?

Du har sannsynligvis hørt om det før, muligens uten et navn. Du er i en dagligdags situasjon og spør deg selv : bruker du mindre enn 1 minutt på å sette fatet inn i oppvaskmaskinen i stede for på benken? På å plukke opp neglefila som datt under vasken og legge den tilbake på hylla? På å legge buksa i skapet i stede for på golvet? Bruker du mindre enn 1 minutt på å legge brevene og regningen du akkurat åpnet dit de skal i stede for på bordet? Svarer du ja, ja så gjør det da vel!

Om det ikke nødvendigvis er mer tidkrevende å gjøre det i etterkant, så er det i hvertfall betraktelig mer irriterende. Eller i hvertfall mer demotiverende. Like greit å få det unnagjort når man først holder på. Som sagt, jeg skal ikke si at det er en vidunder-regel, men for øyeblikket funker det faktisk. Og ingenting er bedre enn det :D

3 kommentarer:

 1. Du den regelen er ganske smart, og etter at man får barn så oppdager man at den er livsnødvendig. Bortsett fra på soverommet mitt og i garnkassa, der regjerer rotet fremdeles og det kommer nok aldri til å bli bedre. Der bare slipper jeg det jeg har i hendene rett ned, nesten i rein trass. :)

  SvarSlett
 2. Flott regel, men eg er desverre eit skippertaksmenneske på akkurat slike ting...får prøve å ta den regelen på alvor.

  SvarSlett
 3. E n d e l i i i g! :)
  Så fint å få et navn på dette velkjente fenomenet! Jeg tenkerjo sånn, mange ganger om dagen, og like mange ganger gjør jeg akkurat det motsatte, lar være å gjøre de smarte valgene, og da føler jeg meg som en skikkelig dust!

  Nå skal det bli andre boller hehe!!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)