onsdag 28. september 2011

Dagens tips - kyllingsuppe

Jeg fikk den første gang servert hos et vennepar for en del år siden, med ferskt foccacciabrød og i trivelig selskap. Og etter det har jeg selv lagd suppen mange ganger. For det er jo virkelig ikke vanskelig å lage suppe fra bunnen - og godt er det også.


Kyllingsuppe
, 3-4 personer tror jeg

50 g margarin
2 hønsebuljongterninger

8 dl vann

2 dl fløte (eller h-melk)
kyllingfilet
gulerot
persillerot
karri, salt og pepper



Mengden gulerot, persillerot og kylling
kommer litt an på hvor mye du vil ha å bite i,
så der har jeg ikke skrevet antall.


Smelt margarin, tilsett buljongterningene. Del gulerot og persillerot i biter og la det surre i smøret i noen minutter. Tilsett vann og karri, kok opp. Tilsett fløten og kok opp igjen. Smak til med salt og pepper. Mot slutten heller du over de ferdigstektekyllingbitene. Server gjerne med godt brød til.

Dette var middagen min i dag. Ikke spesielt vanskelig, ikke spesielt tidkrevende. Fikk du lyst til å prøve? :)


3 kommentarer:

  1. Takk for oppskriften, ja, jeg fikk lyst til å prøve :) Hos meg blir det nok lettmelk og nesten ingen buljongterning (kanskje en halv) - kan hende jeg lar kjøttet trekke en stund for å få mer kjøttsmak, vi får se :)

    SvarSlett
  2. Det er så gøy med nye oppskrifter. Tror du den funker uten karri?

    SvarSlett
  3. Jeg får prøve å lete etter oppskrift på en annen kyllingsuppe i stedet da tror jeg :p
    Ja, det er veldig gøy med kommentarer fra de man kjenner. Jeg har jo lagt til bloggen din på bloglovin, så ser hver gang du legger ut et nytt innlegg. Synes det er gøy å lese blogger til de jeg kjenner også jeg :)
    Jeg må dedikere det innlegget til deg :p

    SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)