torsdag 27. februar 2014

Sauejakka, nå med innhold

Jeg lovte bilder med noen inni jakka, og siden den er strikket av og til meg så  er det nok en gang jeg som er modellen her i bloggen. Jeg har skrevet ganske detaljer om hva jeg har gjort, både av riktige og feil valg, underveis. Skumlesing kan anbefales for de uten spesiell interesse ;)

Jeg hadde tidlig bestemt meg for fargene, lys grå og en slags petrol-farge (inspirert av den ene varianten som Pinneguri selv har strikka) Da prøvelappen var strikket var jeg likevel i tvil.. heldigivis fortsatte jeg, for nå synes jeg fargene er akkurat riktig sammen. Og prikken over i`en ; den matcher et skjørt jeg har helt perfekt!

Jeg klarte meg akkurat med 2 nøster i kontrastfargen. Det var ikke mange meterne om å gjøre, men det gikk. Godt fornøyd med det = ) Med sine 280 g, så er det en ganske lett jakke, men selv om den er tynn og lett så er den helt klart varm (nesten for varm.. men det er kanskje bare den milde vinteren som som snakker..)

Strikkefastheten min stemte ikke helt, så jeg regnet om maskenatallet til størrelse M på bærestykket. Og etter det så tok jeg det litt på måfå. Vel, det hele var gjennomtenkt og utregnet og målt og planlagt, men veien ble likevel til underveis. Heldigvis så har jeg vært flink å skrevet opp underveis, så jeg kan gå i opptråkket sti neste gang jeg skal bruke det garnet her.
Og apropos strikkefasthet: prøvelappen min og selve bolen er ganske lik, mens ermene, vel de har nærmest den orginale strikkefastheten.Jakken viser her med halvparten av knappene knappet, bakenfra med matchende skjørt og med bare en knapp knappet. 
Alle bildene er tatt med sola midt i fleisen.

Jeg ville ha litt større halsåpning, så jeg la opp flere masker enn oppgitt. Jeg valgte også å ikke legge økingene til foran ved knappestoplen, men heller jevnt fordelt. Og for symetriens del så både startet og sluttet jeg med rettmasker, på ribben både oppe og nede (og det er akkurat det med symetri som gjør at plasseringen av sauene irriterer meg litt. Hadde jeg bare regnet litt på det så kunne de vært plasser nøyaktig likt i forhold til knappestolpen, men forhåpentligvis er det bare jeg som tenker noe særlig over akkurat det..).
De forkorta rekkene strikket jeg ferdig før jeg begynte på stripene. Det blir jo bare rart om noen striper skal være tjukkere enn andre, i hvertfall for mitt lille hode ;)

Og sånn til slutt, litt om knappene ; de ble innkjøpt noen dager før ferdigstillelsen, og de passer perfekt. Det skal sies at jeg først kjøpte noen andre, men innså når jeg så de i dagslys at de var for grønne og akkurat ikke funket. Så da gikk jeg tilbake å byttet. Når jeg tok med de litt mindre knappene i vurderingen også (knappehullene var ikke strikket enda, så det gjorde ingenting) så fant jeg jo den perfekte komboen. Hurra for det!

Phju, det ble et omstendelig innlegg det her. Har du lest alt? I så fall er jeg nesten litt imponert ;)10 kommentarer:

 1. Yes, jeg har lest hele innlegget, og jeg er imponert!!
  Lekker jakke. Og lekker modell. Du er altså så fin i alt du strikker. Den sitter jo så fint på. Og tenk at du hadde skjørt i samme farge som stripene i jakka.
  Du burde strikke enda en, i lyngfarger.......
  Klem

  SvarSlett
 2. For en utrolig flott jakke! Jeg er så fasinert av sinnasuen, tror det blir noe til datteren en gang da jeg heldigvis fant en oppskrift i litt mindre størrelse;)
  kjempe fine farger! Du kledde den kjempe godt! Bildene var jo også veldig proffe da;)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk :) Fornøyd med jakka. Mannen må jo bruke kameraet sitt til noe fornuftig, så jeg dro han med ut på fotoshot ;)
   Husker ikke om det var jakka eller genseren, men et av barnemønsterene var publisert i Familien nå i høst, men det vet du kanskje? Nr 22 tror jeg..

   Slett
 3. Fin jakke på ei fin dame :) flenk e du

  SvarSlett
 4. Nydelig! Og den satt som et skudd!

  SvarSlett
 5. Nydelig jakke. Liker veldig godt fargene du har valgt. Jakken passet deg helt perfekt.

  SvarSlett
 6. Fin jakke :) Du er flink !
  Artige bilder med morsomme skygger ;)
  Mammaklem

  SvarSlett
 7. Nydelig jakke og nydelige du :)

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)