torsdag 26. februar 2009

Eventyret om Baroness-bereten

Mønster: Baroness-beret
Garn: 55 g Lerke
Pinne: # 3,5 og 4

Det var en gang en jente - eller kanskje det var en prinssesse eller kvinnelig konge? - som hadde vært hos frisøren. Når hun kom hjem hadde frisøren tatt minst 15 cm av lengden og jenta hadde ikke vært så kort på håret på mange år. Jenta var fornøyd med frisyren, men fant ut at den krevde at hun strikket seg en svart lue. Dessuten hadde ikke hun ikke en svart lue og en hver med respekt for seg selv har det (om ikke annet så for å matche sjal og votter). Hun valgt å prøve seg på Gemma-bereten, den hadde hun tross alt hatt på to-do-listen sin lenge. Etter å ha lagt opp færre masker - for at den skulle sitte bedre - og strikket 2 rett 2 vrang til ønsker lengde, fant jenta ut at det egentlig var 1 rett 1 vrang. Men akkurat det hadde ikke så mye å si, så hun fortsatte. Lerke-garnet var mykt og godt på grunn av bomullen i det, men det var nok også bomullen som gjorde at vrangborden ikke var like elastisk som ønskelig. Men man kan kanskje ikke få både i pose og sekk?

Etter å ha strikket en del omganger så hun på det hun hadde gjort - og likte det egentlig ikke. Mønsteret ble ikke like fint som på bildene... Hva skulle hun gjøre nå? Hun gikk på inn på o`fantastiske Ravelry, lette - og fant! Baroness-beret var nok et bedre alternativ innså hun, rekte opp ned til vrangborden (forutseende som hun var så hadde hun lagt inn en hjelpetråd der, slik at det ikke var et problem) og begynte på nytt. Etter å ha strikket en del omganger så hun på det hun hadde gjort - og oppdaget at hun hadde økt til feil maskeantall. For tallet gikk riktig nok opp i mønsteret, men ikke i fellingen. Akk og ve - jenta måtte rekke opp en gang til. Men alle gode ting er tre og denne gangen gikk det fint. Etter å ha gjentatt mønsteret en ekstra gang, for å få den stor nok, strikket fellingen og avsluttet luen, blokket jenta den. Dagen etter tok hun den på - og alt var såre vel.

Om hun ikke har tatt den av seg, så har hun den nok på enda
- snipp snapp snute så var lueeventyret ute (for denne gang) :)

Baroness-beret


Baroness-beret 29 kommentarer:

 1. Alle eventyr ender godt til slutt vet du. ;o) Vi får tro prinsessen og bereten får et langt og lykkelig liv sammen.

  God helg!

  SvarSlett
 2. koseleg forteljing!
  god helg!

  SvarSlett
 3. Flott lue og flott på håret så det endte visst godt denne gangen og.

  SvarSlett
 4. Kjempesøt lue!

  Ha en god helg :)

  SvarSlett
 5. Det er godt å se at det ikke bare er meg som lager luer for tiden!
  takk for eventyret!!
  ...og god helg!

  SvarSlett
 6. Flott - både du og lua :)

  SvarSlett
 7. Godt denne prinsessen her endte opp med en flott og verdig prinsesselue.hihi. Du burde bli forfatter også.Fint skrevet:-))

  SvarSlett
 8. Men så gikk det jo heldigvis bra til slutt, akkurat som i eventyra. :) Kjempefin vart ho. Og det er sant det, alle bør ha ei svart lue! :)

  SvarSlett
 9. Snipp snapp snute - og tipp topp lue!
  Takk for morsom lesing på morrakvisten!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)