onsdag 9. mars 2011

Kalajoki

Mønster: Kalajoki
Garn: 55 g Arwetta
Pinne: # 3

kalajoki

Alle gode ting er tre sies det.. Eller mer som at den tredje oppskriften funker. Garnet hadde nemlig ligget en stund, men jeg fikk det plutselig for meg at nå var det dags å bruke det. Begynte på et par sokker med flette- og hullmønster som en venninne hadde satt sammen, men det funket bare ikke for meg.

Så da kikket jeg gjennom køen min på Ravelriet og kom fram til at jeg ville prøve meg på Snowflake-sokkene. La opp, strikket, oppdaget at det ikke gikk opp, rekte opp litt, prøvde på nytt, fikk fremdeles ikke mønsteret til å gå opp, (gav sokken en siste sjanse og) prøvde en gang til.. Men nei, det var og ble for mange masker og jeg fant ikke ut hvordan jeg skulle få det til.

Men som de sier; på det tredje skal det skje (og da er det det tredje sokkemønsteret og ikke det tredje hullmønster-forsøket det er snakk om) Kalajoki funket nemlig som det skulle!! :D Jeg hadde ingen problemer med å forstå mønsteret, sokkene var lette - og ganske kjappe - å strikke, samtidig som det ikke ble for kjedelig, og sokkene passer kjempe bra! Noen ganger lønner det seg kanskje med litt prøving og feiling? :)


6 kommentarer:

 1. Så bra at du ikke ga deg :)
  Sokkene ble kjempekoselige, om jeg ikke tar helt feil, kanskje en ny favoritt?!

  SvarSlett
 2. Lækkert! Du har sikkert en historie bak navnet også?
  Klem fra nysgjerrigpetra :-)

  SvarSlett
 3. Nydelige sokker du har strikket:))
  Morsomt med sokker som går kjapt å strikke.

  SvarSlett
 4. Ninne: ja, man kan vel si det er en ny favoritt :)

  Fies notiser: Mønsteret heter Kalajoki, og kommer av elva som svinger seg gjennom Finland. Akkurat slik som maskene svinger seg nedover sokkene :)

  Og Karipia: takk :)

  SvarSlett
 5. Eg har nokre nøste som har oppført seg slik eg og, herleg når det endeleg stemmer!

  SvarSlett
 6. Så fine sokker! De ser kjøpte ut (men er det eigentlig eit kompliment? det er i alle fall meint som eit:))

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)