tirsdag 13. september 2011

Tada! aka Nevøprosjektet, del 1

Endelig har jeg noe strikkerelatert å vise fram!

Og endelig er jeg ferdig med settet til den lille nevøen. Han er ikke født enda, så det var ikke direkte krise, men det har tatt sin tid å ferdigstille de ulike delene. Uansett, nå er i hvertfall jeg klar! :D

Babysett

Jakka ble påbegynt i mai, men var ikke ferdigstilt før i august. Slik går det når man tror man skal strikke så mye på ferie.. Mønsteret er fra Drops. Droppet bølgekanten og hullraden og brukte 105 g Drops baby merino.

Buksa la jeg opp til i august, festet den siste tråden i september. Mønsteret er fra Nøstebarn. Jeg strikket ribbekant nederst (i stede for fot), og både den og selene har litt god lengde. Så får vi se hvor mye han kan vokse i den, for buksa ser nemlig ganske smal ut.. Brukte 100 g Drops baby merino.

Sokkene strikket jeg i en fei i august, og det er selvfølgelig Malin-sokkene. Jeg brukte samme garn som over, og brukte vel ca 25 g.

Jeg har også strikket en djevellue, som jeg tror er for stor. Den ser ut som en helt vanlig hvir djevellue, om dere er nyskjerrig så kan dere se den her. Til den brukte jeg ca 23 g. Forresten, jeg var ikke så fornøyd med fellingen. Kom over en blogg som beskrev en annen måte å gjøre det på, som ser mer "symetrisk" ut. Neste gang skal jeg prøve meg på den jeg også.

Jeg angrer litt på at jeg ikke strikket alt i hvit, eller i hvertfall i samme farge. Men gjort er gjort, og klær får i hvertfall pjokken. Det er nemlig ingen av besteforeldrene som strikker, så noen måtte meldte seg som strikketante ;) Pleddet jeg har strikket kommer ved en senere anledning, jeg har begynt på Still light og jeg har planer om både sjal, sokker og pulsvarmere. Så jeg håper høsten blir produktiv og at bevisene dukker opp her etter hvert :)


Strikketante,

5 kommentarer:

  1. Nydelig sett med litt sånn retro-nostalgisk preg... Buksen ser litt smal ut nede, men Nøstebarngarnet vokser og utvider seg litt med ungene, mulig det er derfor modellen er så smal. Får håpe Drops sitt babygarn går litt ut det også :)

    SvarSlett
  2. Så flink du er. Jakka er bare råfin da :D

    SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)