mandag 7. november 2011

Ditt mest brukte strikkaplagg?

Vi strikkere er jo forskjellige: noen produserer masse-masse, noen produserer litt. Noen strikker mest sokker, andre strikker aldri sokker. Noen følger oppskiften slavisk, andre dikter ting fra hodet. Noen strikker neste bare til andre, noen bare til seg selv.


Uansett hvor mange strikkaplagg jeg har, hjemmestrikka eller gaver, så det er noen få plagg jeg stadig kommer tilbake til. Plagg som jeg bruker kjempemye. Visst vi ser bort fra sokker generelt - for det bruker jeg jo jevnlig gjennom hele året, men de blir jo byttet ut jevnlig også, siden de slites ut - så er nok Flower basket-sjalet mitt det jeg bruker aller mest.

Det ble strikket våren 2007, og det har blitt brukt nesten daglig gjennom hele vinterhalvåret, hver eneste vinter siden da. Jeg har lært at Kitten ikke var det beste valget av garn, jeg vet at det har "krympet" i størrelse og jeg synes faktisk det klør litt, men det er og blir en favoritt! Det har en ganske perfekt sjal-som-skjerf-størrelse, passer perfekt i halsen innenfor jakker og kåper, og vil garantert bli brukt til det er utslitt - eller at jeg strikker et nytt i et annet garn ;)


Hvilket plagg, selvstrikket eller ikke, bruker du mest? Og hvorfor?


4 kommentarer:

 1. Jeg skjønner godt at dette er et favoritt-plagg, for det var bare lekkert! For min del er det ett karius jeg strikket for noen år siden. Det varmer godt. Men nå har jeg begynt å bruke et englamaskesjal, og det varmer også veldig;) Kan jeg ha to favoritter? hehe

  SvarSlett
 2. Det er et kjempefint sjal du viser her! Bruker selv også sjal, spesielt når det er kaldt ute, jeg har to - men de er heklet ;)

  SvarSlett
 3. Det strikkeplagget eg brukar mest er utan tvil den rosa mariuskofta mi! Det var det fyrste jakka eg strikka og monterte heilt sjølv, utan hjelp (ekstra kjekt å bruke den då) :) Den er så god og varm å ha på! :)

  Sjal har eg aldri strikka, men det var kjempefint :)

  SvarSlett
 4. Selbuvotter som du har strikket:)

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)