fredag 25. desember 2009

Toving og tull

Mønster: eget vottemønster, lue fra Pt Design 9-2
Garn: Pt3
Pinne: # 6

Det var en gang ei jente som av og til måtte jobbe ute. Og når hun først måtte det så var det ofte hele dagen. Det ble litt kaldt på ører og fingre - for så vidt også tærne, men det er en annen sak - derfor trengte jenta et par tova votter og en god og varm lue. Hun skaffet seg garn, bestilte rundepinnen hun manglet, lette etter passende lueoppskrift og satte i gang. Vottene og lua ble ferdig de, sånn en gang i november. Men det varte og det rakk og de strikkede plaggene bare lå der. Plutselig nærmet julen seg med stormskritt og siden hun hadde et par tøfler som også skulle toves, og da gjerne før jul siden det var en julegave, så fikk hun endelig somlet seg til å tove det hele. Alle gode ting er tre sies det, det gjaldt i det tilfelle her også, men tovet ble det da til slutt. Snipp snapp snute, nå er hun varm også ute ;)

Tova lue og votter

Harde fakta: Vottene fikk tre omganger på 40 grader før de ble passe, lua fikk to omganger på 40 og en på 60. Tøflene kommer i et eget innlegg senere. Kjæresten skulle ta bilder av vottene, da ble det også litt tull og tøys. Se bildebeviset under - og jada det blir større om du trykker på det :)

Bare tull5 kommentarer:

 1. Et utrolig fint sett, men billedserien var best, helt knallbra! Ha en fortsatt fin jul!

  SvarSlett
 2. Herlig!!!! Kjempefine votter og lue! Om du ikke jobber der fra før, ville du sporenstreks fått jobb i barnehage med denne serien i cv'en ;D

  HA en fortsatt fin romjul, og riktig godt nytt år!!!

  SvarSlett
 3. Så flotte votter og lue da;) Moro ute ser jeg;)

  SvarSlett
 4. Fint sett du har laget! Lurt at du fikk tove delene - lua var nok litt i største laget før toving... ;)

  SvarSlett
 5. Vottene og lua så skikkelig deilig og varme ut! God jul fra englemor :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)