mandag 8. februar 2010

Fra skattekisten VII - i ny drakt

Under alle jakkene som hang i gangen - regnjakker, sommerjakker, tykke og tynne jakker, mye brukte jakker, lange og korte jakker - fant jeg ei jakke jeg sydde meg for 5-6 år siden. Smalstripet cordfløyel, dressjakkesnitt, foret med vindtettfor, høres jo brukendes ut det, MEN - det må jo være et men her eller hadde det ikke hengt under alt det andre i årevis - fargene er ikke helt min smak. De må jo ha vært det en gang, siden jeg faktisk sydde den, men ikke nå lengre. Hva gjør man da? Sender den til Fretex eller forsøke seg på litt redesign? Kan jo bare sende den til Fretex om redesignen ikke fungerer. Så valget falt på redesign, derfor kunne jo faktisk dette innlegget vært merket med decluttering ; jeg har jo funnet noe som ikke jeg bruker, redesignet og vil nå forhåpentligvis bruke :)

Jakke før og etter

Det jeg har gjort er:

1. Farget jakken med svart klesfarge. Regnet ikke med at den ble helt svart, og det ble den ikke heller. Den er nå ganske svart med lilla og grå/"blank"-aktige områder. Litt avhengi av lyset hvordan den oppfattes.
2. Fjernet hektene og lagde tre knappehull i stede. Da ble jakka litt mindre åpen foran og ble litt mer tettsittende. De tre knappene var igjen etter en annen dressjakke jeg lagde omtrent på samme tid som denne her.
3. Sprettet opp en søm i nedkant, vrengte jakke og sydde mer innsnitt for å få litt mer fasong.

Tror faktisk jeg kommer til å bruke jakka nå. Den passer nok godt på våren og tidlig på høsten på grunn av foret som varmer og beskytter mot vind (som det jo er en del av her i Trøndelag). Bildene er litt grumsete og viser ikke fargen etterpå så godt, men dere får et inntrykk allikevel. Har du noe liggende som kanskje bare trenger en ny farge? :)

3 kommentarer:

 1. Så fint at du fikk tilpasset jakka til din nåværende stil og at du får brukt den igjen! Den ser flott ut!

  Har selv vært gjennom en slik farge- og sy-om-periode med diverse klesplagg. Men det er en stund siden nå... ;)

  SvarSlett
 2. Kjmpe flott. Kjekt at du såg at den fortsatt kunne brukast.

  SvarSlett
 3. "... vrengte jakka og sydde innsnitt..." Gurimalla som jeg misunner folk som bare kan sy! Jeg er uvenn med symaskinen min, jeg. Den lager bare "bækklæsj" for meg.
  Jakka ble kjempefin den frøken IJ!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)