onsdag 2. mai 2012

Små skjell til mormor

Mønster: Little shells
Garn: 115 g Babysilk til sjalet og 20 g til pulsvarmerne
Pinne: # 5


Jeg fikk tre nøster Babysilk i premie for et par år siden. Fin premie, fint garn og fin farge. Men ikke helt min farge. Så disse nøstene har blitt liggende. Jeg har sett på dem innemellom og lurt på hva jeg skulle bruke dem til. Under garnsorteringen min for en stund siden plukket jeg fram disse, sammen med en liten haug med andre ting, og fant ut at jeg skulle prøve å bytte eller selge dem (de er tross alt for fin til å bare bli liggende).
Men før jeg kom så langt fikk jeg melding av mamma "Sjalet som mormor ønsker seg kan gjerne være rødt". Og vips så var i hvertfall garndelen av mormorsjalet på plass. Perfekt :)

Så begynte jeg å kikke gjennom køen min på Ravelry, og ente opp med Little shells. Passet ganske greit med strikkefasthetene, og ikke for komplisert. På pinne 5, passelig tykt garn og et greit mønster gikk dette sjalet ganske fort unna. Jeg strikket det litt større enn oppskiften sier, så jeg økte 26 ganger, i stede for 19, før jeg begynte på mønsteret. Jeg strikket 8 mønsterrepetisjoner før jeg felte av.


Jeg hadde mere garn, og kunne ha strikket sjalet større, men synes det ble stort nok. Og etter blokking er faktisk sjalet nesten på centimeteren så stort som mamma skrev at mormor ønsket seg. De ferdige målene er 60 x 140 cm. Mer en stort nok for min lille mormor. Du kan se et bedre bilde av hele sjalet her. Jeg brukte resten på å strikke et par matchende pulsvarmere, og da gjorde jeg slik:

La opp 30 m, strikket to omganger riller og 10 omganger glattstrikk. Så begynte jeg på mønsteret, samtidig som jeg felte to masker. 4 mønsterrepetisjoner, så omgang 1,2 og 5 av avslutningskanten, før jeg felte av.

6 kommentarer:

 1. Det ser ut til.å være et flott sjal, det jeg ser til det da!! En fin gave!

  SvarSlett
 2. Nydelig sjal, og jammen er du vakker selv også. Du kler rødt selv om du sier det ikke er "din" farge. Heldige mormor.

  SvarSlett
 3. Kjempefint sjal. Enig med Fuglemamma. Du er jo kjempefin med rød :) Veldig fine bilder også. Som alltid :)

  SvarSlett
 4. Veldig lekkert! Jeg har tagget deg i en utfordring i bloggen min!

  SvarSlett
 5. Flott sjal, og du kler da jammen rødt selv også. Heldige bestemor. :)

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)