torsdag 28. januar 2010

Dagens tips - banan

Banan er godt. Man kan ha banan på skiva, mose den sammen med skogsbæryogurt eller spise den som den er. Noen liker bananen når den er grøn, andre når den er brunspettet. Men den kan bli litt for moden også, selv for sånne som meg. Frykt ikke, det finnes råd - man lager banankake! :) Der skal man faktisk ha godt modne bananer.

IMG_3298

Her kommer oppskriften:

2 egg
2 kopper sukker
2 godt modne bananer, moses
1 kopp smeltet smør, ca 175 g
8 ss melk
2 ts vaniljesukker
3 kopper mel
2 ts bakepulver
1 ts natron

Visp egg og sukker godt. Tilsett melk, smør og banan, rør lett. Bland inn alt det tørre. Hell i en liten langpanne med bakepapir. Settes inn i kald ovn på 160 grader i ca 45 minutter. Kan også helles i muffinsformer. 10-15 minutter på 200 grader.

Kan glaseres eller drysses med melis, men er veldig god uten noen ting :)

4 kommentarer:

 1. Det er også sinnsykt godt med ekte smørkrem inni/oppå !!

  SvarSlett
 2. Ja, slik har jeg også brukt bananer selv :) Jeg har brukt de i en oppskrift for amerikanske muffins, og kanel smaker godt i banan-oppskrifter. Likeså med hakkede mandler ;)

  SvarSlett
 3. Har bananer liggende som snart må lide denne skjebnen. Jeg bruker å bake bananbrød/kake av overmodne bananer, men muffins er kanskje en bra avveksling.

  SvarSlett
 4. Ja, kanskje jeg må prøve denne varianten også? Har nylig prøvd bananmuffins i grovere form, men de var veeeldig mettende ;)

  Takk for oppskrift!

  SvarSlett

Hyggelig at du legger igjen en liten hilsen :)